Наднорменото тегло е проблем на голяма част от човечеството в

...
Наднорменото тегло е проблем на голяма част от човечеството в
Коментари Харесай

Майка на 4 деца седна да вечеря в пицария – една случайна СНИМКА промени завинаги живота й (СНИМКИ)

Наднорменото тегло е проблем на огромна част от човечеството в наши дни. Обездвижването, некачествената храна и като цяло нездравословният метод на живот са най-големите „ врагове “ на стройната линия и самочувствието. Ако обаче намерим воля и сили за смяна, всичко е допустимо!

Поредният образец за това е 32-годишна многодетна майка от Австралия на име  Челси Диксън. Челси знаела, че е с наднормено тегло, само че дълго време не желала да се трансформира и непрекъснато си измисляла извинения, с цел да не предприеме нищо по въпроса.

Майката на 4 деца тежала 130 кг. Тогава тя решила да спре да си прави фотоси и да не се гледа в огледалото.

„ Всеки път, когато видех отражението си, започвах да се смущавам. Затова през последните няколко години просто стопирах да се оглеждам в огледала или да си върша фотоси “, споделя Челси.

Жената признава, че постоянно е страдала от наднормено тегло. На 20 години Челси тежала 100 кг, а след трите си раждания качила още 5 кг. Когато родила и четвъртото си бебе, станало изключително тежко. Тя не е имала време за безусловно нищо. Точно тогава качила още 25 кг.

„ Ядях сякаш единствено, едвам оцелея. Нямах визия какъв брой нещастна съм в действителност и какъв брой е нездравословно това за мен. После започнах да хапвам, с цел да се развеселя “, признава тя.

В разцвета на силите си тя в действителност била бавна и едвам се справяла с грижите на децата си. Лежала си на дивана и не е имала сили да се движи.

Тогава една инцидентна фотография трансформирала целия й живот. Челси отишла със фамилията си на пицария и, когато фотографът на заведението снимал, тя попаднала несъзнателно в фрагмента.

 Челси Диксън дебела

„ Сякаш бях не запомнила по какъв начин наподобявам “, признава многодетната майка.

„ Тази фотография ме шокира. И точно с нея стартира и смяната на живота ми. Осъзнах, че ще е мъчно, само че ми трябват съществени промени. Три седмици по-късно се взех решение да се кача на кантара и това бе моята повратна точка “, признава тя.

Естествено в началото мисълта й била да мине през някаква бърз и ефикасна диета. Малко по-късно обаче осъзнала, че това няма да свърши работа. Тогава тя почнала да търси здравословни, само че вкусни предписания, които да подготвя. Добавяла от ден на ден зеленчуци към диетата си.

За да не се откаже изцяло от обичаните си шницели и пържени картофки Челси купила въздушен фритюрник, с който можела да готви с минимално количество олио.

 Челси намаляване

„ Преди хапвах доста мазни храни. През последните 12 месеца обаче вкусовите ми рецептори се трансформираха и в този момент мога да хапвам всичко. Освен това започнах да пия доста вода “, признава тя.

Ето по какъв начин наподобява един неин ден:

закуска: кафе с засищащ коктейл закуска 2: каша с банан, овесени ядки и канела обяд: пилешки гърди, панирано сирене и салата следобедна закуска: барче с фастъчено масло вечеря: лазаня със зеленчуци и домашно чесново хлебче преди лягане: нискокалоричен сладолед

Постепенно и спортът се появил в живота на Челси. Първоначално почнала с разходки по 15-30 минути три пъти седмично. Сега елементарно тича по 10 километра.

 джогинг в гората

Тя почнала да се занимава с бокс и да тренира вкъщи, употребявайки мобилно приложение. Именно по този начин Челси губи цели 61 кг и цели 7 размера.

„ Нямах визия какъв брой нездравословно живеех и какъв брой нещастна се правех, Сега съм щастлива, храна се вярно, имам сила и играя с децата си. Здрава и мощна съм “, признава тя.

„ Станах една по-добра версия на себе си и мога да бъда по-добра майка и по-добра брачна половинка. Смъквайки наднорменото тегло натрупах повече обич към себе си, повече самочувствие и позитивни страсти “, споделя още тя.

 Челси Диксън намаляване

Моят съвет към тези, които се тормозят да се качат на кантара е да стартира с дребни крачки, а всяка смяна ще докара до страхотни резултати.

„ Започнете да пиете повече вода, отървете се от фритюрника, хапвайте повече плодове. Ходенето доста ми оказа помощ, колкото и маловажно да се коства на някого “, споделя още Челси.

Вдъхновен от нея брачният партньор й също почнал да спортува и да вае фигурата си.

„ Той е главната ми опора. Ние сме същински тим, дружно сме по-силни “, споделя тя.

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР