Надеждният и бърз транспорт е от решаващо значение за гладкото

...
Надеждният и бърз транспорт е от решаващо значение за гладкото
Коментари Харесай

Забравете дизела и бензина, бъдещето е на новите двигатели с природен газ

Надеждният и бърз превоз е от решаващо значение за гладкото протичане на международната стопанска система. Но използването му има своята цена. През последните години избухнаха редица кавги, свързани със замърсяването, породено от транспортните средства, а кулминационната точка бе абсурдът Дизелгейт.

През 2016 година да вземем за пример транспортният бранш е виновен за 28% от излъчванията на парникови газове в Съединени американски щати, съгласно Агенцията за запазване на околната среда.

Автомобилните компании последователно се ориентират към производството на електрически автомобили и хибридни транспортни средства, както и такива, употребяващи разнообразни типове природен газ. Именно " синьото гориво " наподобява като най-логичния и благонадежден енергиен източник за бъдещето.

Калифорнийската компания Cummins Westport създава мотори на природен газ като опция на обичайните. Тя се занимава с планиране и инженеринг на " автомобилни мотори с наложително запалване, употребяващи природен газ " за търговски транспорти, т.е. рейсове и камиони.

" Природният газ е фосилно гориво, извлечено от земята. Но той изгаря доста чисто, тъй като има доста малко въглерод в него ", показва пред CNBC Том Ходък, шеф продажби и внедряване на артикули за Cummins Westport.

Тъй като светът желае да разнообрази енергийния си микс, природният газ става все по-голям. Природният газ е " универсално гориво ", което обезпечава 22% от употребяваната сила в международен мащаб, съгласно Международната организация по енергетика. Министерството на енергетиката на Съединени американски щати го разказва като " жизненоважен енергиен източник " за страната и планетата.

Двигателите на природен газ, създадени от Cummins Westport, варират от 5.9 до 11.9 литра и от 195 до 400 конски сили. Те са проектирани по този начин, че да създават така наречен стехиометрично охладена рециркулация на отработените газове.

" Всъщност това е, когато имаме задоволително количество О2, с цел да има цялостно изгаряне, което значи, че няма остатък на О2 или остатък на метан ", изяснява Йеман Гесесе, шеф по инженерство на Cummins Westport.

" Предимството е, че държите цилиндрите си релативно хладни, тъй че вероятността от формиране на азотни оксиди понижава доста ", прибавя той.

Двигателите са снабдени и с електрически ръководещ модул, който управлява процеса на изгаряне и други фактори, които спомагат за понижаване на излъчванията. /money.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР