Надежда за разрешаване на политическата криза в Испания. По-малко от

...
Надежда за разрешаване на политическата криза в Испания. По-малко от
Коментари Харесай

Левите партии в Испания се договориха за коалиция

Надежда за разрешаване на политическата рецесия в Испания. По-малко от 48 часа след изборите Социалистическата партия, която завоюва най-вече гласове и лявата популистка " Унидас Подемос " реализираха кардинална сделка за коалиция.

Прегръдките и усмивките са необикновени. През последните месеци водачите на двете партии си разменяха остри реплики.

След изборите през април социалистите не съумяха да привлекат Подемос за съдружен сътрудник. Условието на по-малката партия беше нейният водач Пабло Иглесиас да получи вицепремиерското място.
Педро Санчес, министър председател на Испания и водач на Социалистическата партия: Както Пабло споделя, испанците се произнесоха, в този момент политиците би трябвало да изпълнят волята им, с цел да бъде преодоляна безизходицата, през която за жалост Испания мина в последно време.
Независимо от съюза сред двете партии, математическите калкулации към момента наподобяват комплицирани. В Парламента - за болшинство са нужни 179 депутати, а общо двете партии разполагат с 155, тъй че ще се наложи да търсят поддръжката на трета политическа мощ.

Оптимизмът, който през днешния ден се усети в някои политически среди в Мадрид, подмина Барселона. След отстранената обсада на автомагистрала АП - 7, каталунските сепаратисти приканват за нови митинги и за блокиране на автомагистралата за Франция край град Сан Себастиан.
 На изборите в Испания най-голяма поддръжка получиха социалистите На изборите в Испания най-голяма поддръжка получиха социалистите
След предварителните избори в Испания политическото бъдеще на страната продължава да е неразбираемо. Най-голяма поддръжка получиха социалистите, само че не достатъчн...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР