Надежда Йорданова се зачуди днес защо в един ден главният

...
Надежда Йорданова се зачуди днес защо в един ден главният
Коментари Харесай

Йорданова: Защо първо закона за клошарите, а после - закриването на спецсъда

Надежда Йорданова се зачуди през днешния ден за какво в един ден основният прокурор праща на Конституционния съд (КС) елементи от Наказателния кодекс, касаещи клошарите и проститутките, а след това - и закриването на спецсъда и прокуратурата.

Това бе в отговор на обявеното от Гешев - че дава на Конституционен съд проектопромените в Закона за правосъдната власт, с които бяха закрити обичаните му специнституции.

Гешев в действителност опредметява отдавнашно свое заричане - той към този момент съобщи, че ще прати на Конституционен съд закриванто на съдилищата и прокуратурите от ул. " Черковна ".

Днес Висш съдебен съвет разисква възможни ли са предложенията от " остарелия пакет " - импортирани от тогавашния министър на правораздаването Янаки Стоилов през юли 2021 година, с искане за предварително освобождавне на основния прокурор.

Това стана, сед като точно Конституционен съд задължи Съвта да гледа предложенията. Но преди този момент бяха прегледани процедурно предложенията на Надежда Йорданова. И бяха съществено окастрени...

Сега задачата е пакетът от оферти на Янаки Стоилов да " настигнат " като процедура новите, с цел да се гледат всъщност дружно.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР