Надежда Джелепова е новият заместник-председател на Върховния административен съд (ВАС).

...
Надежда Джелепова е новият заместник-председател на Върховния административен съд (ВАС).
Коментари Харесай

Надежда Джелепова е новият зам.-председател на ВАС

Надежда Джелепова е новият заместник-председател на Върховния административен съд (ВАС). Кандидатурата ѝ бе утвърдена единомислещо през днешния ден (27 март) от съдийската гилдия към Висшия правосъден съвет, оповестиха от Върховен административен съд.
Съдия Джелепова беше препоръчана за поста от новия ръководител на Върховен административен съд Георги Чолаков. Кандидатурата ѝ бе подкрепена Пленума на съдиите на Върховен административен съд, който се организира на 1 февруари т.г. Тогава на скрито гласоподаване тя събра 64 от гласовете на присъствалите общо 84 съдии. Кандидатурата ѝ бе подкрепена и от неправителствената организация „ Юристи против корупцията “.
Съдия Джелепова е с над 34 години юридически стаж, 17 години от които са във Върховния административен съд. Била е зам.-председател на Софийски областен съд и областен арбитър и ръководител на Районен съд – Елин Пелин.
Новият заместник-председател на Върховен административен съд ще управлява и Второ поделение на съда, което преглежда административни каузи, свързани със Закон за устройство на територията, Закон за териториалното и селищно устройство – анулиран, Закон за посевния и посадъчния материал, Закон за кадастъра и имотния указател, Закон за камарите на архитектите и инженерите в капиталовото планиране, Закон за акцизите, Закон за митниците и правилникът за неговото използване, Наредба №2 за въвеждане в употреба на градежите в Република България и минималните периоди за изпълнени строителни и монтажни работи, уреди и строителни обекти, Наредба №3 за сформиране на актове и протоколи по време на строителството, Наредба №4 от 21.05.2001 година за обсега и наличието на капиталовите планове, Наредба №7 за правила и нормативи за устройство на обособените типове територии и устройствени схеми и проекти, Наредба за изискванията и реда за издаване на лицензни на консултанти за оценяване на сходството на капиталовите планове и/или практикуване на строителен контрол.

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР