Надбавките към пенсиите се дават още от 2003 г., когато

...
Надбавките към пенсиите се дават още от 2003 г., когато
Коментари Харесай

Христина Христова: Великденските надбавки са жест на подкрепа към пенсионерите

Надбавките към пенсиите се дават още от 2003 година, когато сумата беше 25 лева Така артикулирани към обществото и най-много към самите пенсионери, хората остават с чувството, че това е нещо към пенсията, само че разговорът с хората би трябвало да бъде по-добър. Аз бих нарекла тези средства един жест, поддръжка към хората от третата възраст. Това сподели в ефира на Euronews PrimeTime някогашният обществен министър Христина Христова. 

Според нея е добре, че в последно време за надбавките се поставя подоходен критерии.
Това не е казус единствено за България, познавам няколко европейски страни, в които се дават такива обществени заплащания за Коледа и Великден.
По думите на Христина Христова финансовият министър в оставка Асен Василев може да си разреши да изкаже мнение като това, че великденските надбавки слагат под риск трайното нарастване на пенсиите от 1 юли, тъй като той познава добре параметрите на бюджета.

„ Не бива да забравяме въпреки всичко, че ние имаме такава традиция. Разбирам в каква посока е изявлението на финансовия министър, то е в посока, че е по-добре да се погрижим за финансовата резистентност на пенсионната ни система. Тук е прав, само че в случай че има опция и политическо решение, не бих споделила, че е порочна процедура да се вършат тези заплащания “, уточни още Христова.

Целия диалог вижте във видеото. 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР