Надбавки към основната заплата ще получат за Коледа и Нова

...
Надбавки към основната заплата ще получат за Коледа и Нова
Коментари Харесай

Оръжейниците във ВМЗ-Сопот ще получат големи коледни бонуси за 2023 г.

Надбавки към главната заплата ще получат за Коледа и Нова година служащите и чиновниците на ВМЗ ЕАД – Сопот. Бонусите са в размер на една минимална заплата за сдружението, чисто след удръжките всеки работещ ще получи по 615 лв..

През последните години най-голямото държавно сдружение от оръжейния отрасъл у нас постоянно обезпечава на своите чиновници надбавки за Коледа и Великден. За 2023 година това се случва за трети път. Решението за бонусите е на Съвета на шефовете след извършени договаряния със синдикалните сътрудници. 

В същото време управлението на ВМЗ непрестанно работи за повишение на квалификацията на своите фрагменти и основаване на готови за машиностроенето експерти като си партнира с Професионална гимназия „ Ген. Владимир Заимов “ в Сопот и с Техническия университет в София, разяснява изпълнителният шеф  инж. Иван Стоенчев.

През тази година Вазовските машиностроителни фабрики не престават да усилят приходите си. Още през юни-юли сдружението регистрира, че продажбите са с 80 на 100 повече от миналата година, а към края на деветмесечието те са двойно повече по отношение на същия интервал на предходната година и възлизат на 680 милиона лв..3Увеличаването на приходите и облагата обезпечават опция сдружението да усъвършенства оборудването си с нови технологии и линии, разяснява изпълнителният шеф инж. Иван Стоенчев. Затова през 2023 година са планувани  около 20 млн. лв., оповестява " Марица ".

ВМЗ-Сопот продължава да бъде най-големият шеф в района, през тази година бяха назначени още 500 индивида и броят на заетите в сдружението към този момент е над 4300 души.

Последвайте канала на

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР