Надали някой от нас обича да мие чинии, но когато

...
Надали някой от нас обича да мие чинии, но когато
Коментари Харесай

Как се чисти загоряло

Надали някой от нас обича да мие чинии, само че когато става дума за мощно загорели съдове към този момент приказваме за същинска скука. Вероятно една от най-неприятните домашен действия за осъществяване. Ето за какво бихме ви посъветвали да прочетете следните редове.

Тъй като е ясно, че ще ви споделим по какъв начин да почистите загорелите съдове е напълно разумно да стартираме с предопределените за тази цел препарати. Няма потребност да ви цитираме съответни марки, тъй като разнообразието от препарати за разчистване на мощно загорели съдове е голямо.

Можете даже да употребявате и тези, които са предопределени за разчистване на загоряла фурна, без значение дали са за такава с керамични плотове или не. Или пък най-обикновен обезмаслител.

Всички препарати обаче имат не един, а няколко минуса. Погледнато в световен проект всички те замърсяват околната среда, което е научно потвърдено. За нас самите може да е рисково вдишването им или попадането на част от тях по нехайство в очите ни.

 Чистене на загорели съдове

Също по този начин е наложително когато ги употребявате да работите с ръкавици, тъй като те имат толкоз мощно почистващо деяние, че могат елементарно да провокират и неспокойствие на кожата ни.

Да забележим обаче какви други средства можете да употребявате за разчистване на загоряло.

Когато предопределените за разчистване на загоряло средства не са ви на разположение, можете да употребявате елементарен прахуляк за пране или прахуляк за миялна машина. Посипете с тях дъното на загорелия съд, залейте го с вряла вода и след към 30 мин. започнете да го почиствате.

Ефективно средство за разчистване на загоряло е содата за самун, както и содата, предопределена за пиянство (газираната вода). Сложете малко сода на око върху загорялата повърхнина, прибавете вода и оставете сместа да кипне.

След към 20-тина минути, когато водата към този момент е почнала да изстива, можете да разтъркате с гъба, с цел да паднат замърсяванията. А споменавайки кухненска гъба е доста значимо да знаете, че някои съдове са с толкоз внимателно покритие (тефлоновите например), че би трябвало да ги почиствате единствено с дървена шпатула, с цел да не ги нараните. В никакъв случай не употребявате за изчистването им телената част на домакинската гъба.

 Почистване на загорял тиган

Поради своята киселинност, доматеният сок също прави добра работа за разчистване на загоряло. Изсипете малко доматен сок със сол в загорялата тенджера или тиган и оставете да кипне. Загорялото ще стартира да се разгражда, след което ще е елементарно за разчистване.

Вместо доматен сок можете да употребявате и оцет или сок от лимон, още веднъж тъй като са натурални киселини. В последна сметка ще откриете, че чистенето на загорели съдове не е толкоз сложна задача.

Източник: advice.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР