Надали има човек на света, който може да устои на

...
Надали има човек на света, който може да устои на
Коментари Харесай

4 напълно погрешни схващания за шоколада

Надали има човек на света, който може да устои на шоколада. Дали ще го хапваме в чистия му тип или ще го прибавим към сладкиш или шейк - вкусното лакомство постоянно ще ни изкуши.
 Шоколадът, слюнката, мазнините, топенето и повода, която го прави толкоз неудържим
Защо шоколадът да е толкоз неудържим

Поради една съществена причина

Въпреки това обаче доста хората се пробват да се лимитират и даже да заобикалят шоколада, поради схващането, че той по-скоро вреди на тялото, в сравнение с да носи някаква изгода и даже има негативни последици за здравето. Оказва се обаче, че това не е тъкмо по този начин - както се пробва да ни убеди Лиза Московиц, диетолог и създател на книги, отдадени на здравословното хранене. Нещата, които тя споделя пред  разрушават отрицателните схващания за шоколада.

Вредна храна

" Свикнали сме да одобряваме, че колкото по-вкусна е една храна, толкоз по-малко изгоди има тя за тялото. Това обаче не важи за шоколада ", споделя Московиц. И бърза да прибави, че шоколадът, изключително черният, обезпечава доста хранителни субстанции, поддържащи здравето, като желязото да вземем за пример, както и антиоксиданти, борещи се със напрежението.
 Снимка 616455

Диетите

Обикновено хората заобикалят каквото и да е подсладена храна, когато желаят да отслабнат. Според Московиц обаче може да ядем всякаква храна и отново да смъкваме килограми. Всичко се свежда до честотата и количеството.

" Похапването на шоколад като десерт след главно хранене или като следобедно лакомство може да се впише съвършено в един здравословен проект за намаляване. Но единствено при изискване, че поддържаме калориен недостиг и не заместваме с шоколада други значими групи храни като плодове, зеленчуци, протеини и мазнини ", споделя диетологът.
 Снимка 616454

Кръвната захар

Факт е, че шоколадът съдържа добавена захар, която може да увеличи кръвната захар. Но Московиц акцентира и, че в сладкото прелъщение има и доста фибри и антиоксиданти, които могат даже да предпазят от диабет. Така че постоянно може да си позволим да хапнем малко шоколад, изключително в случай че е черен или с по-ниско наличие на захар.

И в случай че имаме прекомерно огромни опасения, може да балансираме останалата част от деня с стабилизиращи кръвната захар храни, богати на фибри и растителни протеини.

Кожата

Много хора, страдащи от акне и други сходни кожни проблеми, заобикалят изрично шоколада. Всъщност, истината е, че връзката сред двете неща е противоречива. " Досега няма изследвания, които изрично да удостоверяват, че шоколадът предизвиква обриви ", споделя Московиц. " Факт е, че високият банкет на захар може да утежни засегнатата от акне кожа, само че не може да бъде главната причина за досадните пъпки. "
 Наистина ли шоколадът води до поява на акне
Наистина ли шоколадът води до поява на акне

Краткият отговор на експертите

Кожните проблеми нормално са резултат от редица фактори като вид кожа, хормони, възраст, генетика, околна среда и рутинна грижа. И въпреки всичко, по думите на диетолога, спазването на богата на антиоксиданти и хранителни субстанции диета може да " укроти " неустойчивостта на кожата.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР