Надали има човек, който не обича да се смее, а

...
Надали има човек, който не обича да се смее, а
Коментари Харесай

Ползи за здравето от смеха

Надали има човек, който не обича да се смее, а смехът е превъзходен метод да се чувствате добре и да сте щастливи.
Но чудили ли сте се за какво се смеем или какъв резултат има това върху телата ни?

Смехът може да помогне за понижаване на болката
Хората, които постоянно се смеят, оповестяват, че изпитват по-малко болежка, водят по-дълъг и по-здравословен живот. Смята се, че хората, които имат позитивен взор върху живота, са по-склонни да се смеят. Със смеха се отделя ендорфин – хормонът, който ни прави щастливи, а колкото по-щастливи сме, толкоз по-малко болежка изпитваме. Ако тялото ви е в добра форма, е по-малко евентуално да изпитвате мощна болежка, освен душевен, само че и физически.
Средностатистическият човек се смее към тринадесет пъти за един ден

Дете на шестгодишна възраст се смее към три пъти повече от възрастен.

Редовният смях може да предотврати заболяване

Смехът има доста изгоди за здравето и един от главните резултати е върху имунната система. Силният смях всеки ден може да укрепи имунната система, което ще понижи броя на инфекциите, които е евентуално човек да развие. Силният смях също внася доста повече О2 в белите дробове, в сравнение с естественото дишане, което освен ни оказва помощ да разтеглим потенциала на белите си дробове, само че внася повече О2 в кръвта, поддържайки ни по-здрави.

След смях равнищата на стрес понижават

Изследванията демонстрират, че има забележителен спад в равнищата на хормоните на напрежението след смях. Това е по този начин, тъй като когато се смеем, отделяме ендорфини. Ендорфините се отделят, когато сме щастливи, и те могат да донесат позитивни промени в мисленето на човек.

Десет до петнадесет минути смях дневно могат да ви оказват помощ да отслабнете

Проучване, извършено от Университетския медицински център Вандербилт, разкрива, че смехът изгаря калории. Техните резултати демонстрират, че смях сред 10 и петнадесет минути може да изгори сред 10-40 калории!

Смехът оказва помощ на другите да останат здрави

Ако видите хората да се смеят, има възможност това да ви накара да се усмихнете, даже в случай че не сте сигурни в подтекста. Това е по този начин, тъй като мозъкът ни разпознава звука на смеха и приготвя мускулите на лицето ни да се причислят към щастието.

Проучване в University College London сочи, че постоянно хората се пробват да отразяват или имитират дейностите на други хора, а смехът е тъкмо подобен. Така че като се смеете, вие помагате на другите да бъдат щастливи и здрави.

Колкото по-силно се смеете, толкоз по-здрави ще бъдете

Гелотологията идва от гръцката дума „ gelo “, което значи смях. Психиатрите първо са изучавали гелотологията, която учи смеха от психическа и физиологична позиция. Професорът от Станфордския университет Уилям Ф. Фрай е един от пионерите на това проучване.

За да изучи резултата на смеха, той взима кръв от тествани субекти на разнообразни шпации, до момента в който гледат нещо смешно. Неговите изследвания откриват, че когато човек е в пика на смеха, се създават повече кафези, стимулиращи имунната система. Това демонстрира, че по-силният смях създава повече имуностимулиращи кафези, което е потребно за нашето здраве.

Преднамереният смях може да е симптом на проблеми с психологичното здраве

Преднамереният смях може да алармира за проблеми или неустановеност в нас. Вашият мозък може да направи разликата сред някой, който симулира смях, и същинския смях. Мозъкът ви освен може да разбере разликата, само че и реагира по друг метод на инсцениран смях. Когато сме изложени на подправен смях, това ни разрешава да станем по-добри в разбирането на другите хора.

Смехът е форма на свързване

Много хора считат, че смехът е реакцията на нещо смешно. Toй обаче е метод за връзка. Науката за смеха демонстрира, че смехът е форма на връзка и демонстрира по кое време обичаме някого. Ние се смеем повече, когато сме с другите и когато не се смеем на смешки. Освен това сме 30 пъти по-склонни да се смеем на нещо, в случай че сме с някого. Смехът е метод за предаване на детайл на изненада. Това ни оказва помощ да поддържаме щастливи и здрави взаимоотношения, да запазим позитивно психологично здраве.

Смехът е подготовка за корема

Освен изгарянето на калории, смехът тренира и корема. Когато се смеем, коремните ни мускули се уголемяват и свиват, до момента в който поемаме бързи вдишвания и издишвания. Това значи, че упражняваме и тонизираме корема си!

Смехът намалява общото кръвно налягане

Редовният смях може да понижи риска от сърдечни болести и да намали кръвното налягане. Това е по този начин, тъй като когато се смеем, кръвното налягане и сърдечният темп се покачват, както когато упражняваме. Редовният смях излага телата ни на изменящо се кръвно налягане и работи за сърцето. В резултат на това имаме по-ниско кръвно налягане и по-малък риск от инфаркти, инсулти и сърдечни проблеми, написа profit.bg.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР