Надал и Гофен след края на мача им на турнира

...
Надал и Гофен след края на мача им на турнира
Коментари Харесай

Надал напусна турнира в Лондон, Григор Димитров е на победа от полуфинала


Надал и Гофен след края на мача им на шампионата в Лондон

Световният номер 1 в тениса Рафаел Надал напусна финалния шампионат на АТП в Лондон. Късно вечерта в понеделник той загуби в трагичен близо тричасов мач от белгиеца Давид Гофен с 1:2 (6:7; 7:6; 4:6), след което незабавно разгласи, че се отхвърля от по-нататъшно присъединяване заради травма в коляното.

Испанецът се контузи още преди десетина дни по време на мастърса в Париж и нощес по време на целия мач си личеше, че не е възобновен и че непрекъснато изпитва болежка. Въпреки това той направи всичко допустимо да завоюва мача, само че не съумя.

Надал изясни, че решението е било взето по време на мача и че то нямало да се промени даже и при негова победа.

" Не съм подготвен да играя. Днес се борих, знаейки, че това е последният ми мач за сезона. Бях се схванал с уредниците да опитам. Прекалено доста пъти в кариерата ми съм пропущал този шампионат. Не ми беше по никакъв начин прелестно на корта. Да играеш в тази обстановка въобще не е занимателно. Не заслужавам след незабравимия сезон, който имах, да прекарам още два ужасни дни на корта ", сподели тенисистът.

Тазгодишният първенец от " Ролан Гарос " и US Open и сигурен лидер в международната класация в края на годината беше в групата на Григор Димитров, дебютирал по-рано през вчерашния ден с победа против австриеца Доминик Тийм. Напускането на Надал усилва възможностите на българина за класиране на полуфиналите освен това като отличник в своята група.

В сряда от 16 часа той ще играе против Давид Гофен, а в петък - против 26-годишния испанец Пабло Кареньо Буста (10-ти в международната ранглиста), който като първа запаса в шампионата заменя Надал. Загубата на Надал от Гофен няма да бъде причислена към актива на Кареньо Буста. Въпреки това обаче регламентът го слага в неподходяща позиция, защото при установяване на класирането след броя победи се гледа броят изиграни мачове. Така той може да отпадне, даже и да завоюва и двата си мача – против Тийм в сряда и против Димитров в петък.

Затова пък при победа над Гофен на следващия ден Григор Димитров ще си обезпечи освен присъединяване в полуфиналите, само че и първо място в групата. Така той би избегнал среща на полуфинала с хипотетичния любимец в шампионата Роджър Федерер.

Димитров води в статистиката на директните мачове с Гофен – три победи в четири мача. Двамата към този момент са играли три пъти между тях единствено през тази година – победи за българина на четвъртфинал в Австралия и на финала на шампионата в София, победа за Гофен на четвъртфинал в Ротердам.

Димитров и Кареньо Буста имат по две победи в четирите си досегашни мача, като последните ва от тях бяха извоювани от испанеца.

Програма за втория кръг на шампионата:

Вторник (14 ноември): Марин Чилич-Джак Сок (16 часа) и Роджър Федерер-Александър Зверев (22 часа).

Сряда (15 ноември): Григор Димитров-Давид Гофен (16 часа) и Доминик Тийм-Пабло Кареньо Буста (22 часа).
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР