Над Западна Европа за тази седмица времето е необичайно горещо,

...
Над Западна Европа за тази седмица времето е необичайно горещо,
Коментари Харесай

Синоптик от НИМХ посочи кога точно идва у нас жегата, която мори Европа

Над Западна Европа за тази седмица времето е извънредно горещо, само че не е нещо, което не се е случвало през годините и няма да продължи толкоз дълго, колкото беше топлата вълна предходната година в Скандинавието.

``
реклама

У нас температурите ще се покачат, само че няма да са такива, каквито са в Централна Европа, увери метеорологът.
Времето на Балканите е типично за сезона. Юни месец е месецът с най-големи превалявания. Това не е нещо извънредно, нито количествата превалявания са свърхголеми.



" Вчера и през днешния ден е слънчево и горещо, с оптимални температури сред 30-35 градуса, ще има и 36 градуса, в Дунавската низина. Интензивни превалявания като вчерашните няма да има. Купесто-дъждовна облачност ще се развива в следобедните часове единствено в планините ", заяви от своя страна дежурния синоптик в Национален институт по метеорология и хидрология Красимир Стоев. 

Днес се чака проникването на малко по-хладна маса от север, която ще обхване Балканския полуостров. Температурите ще са с от 3 до 5 градуса по-ниски. Ще има превалявания, само че ще са по-малко. Ще са краткотрайни и интензивни. В петък и събота ще е много прохладно, температурите ще са по-поносими - 28-33 градуса ". 

В България ще има температури от 37 градуса още идната седмица, само че това не са рискови температури. Това е и началото на месец юли, който е най-горещите месеци в страната. 

" Температури до 40 градуса през юли, само че върхове няма да има ", издаде той. 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР