Над страната днес ще се задържи предимно облачно. На много

...
Над страната днес ще се задържи предимно облачно. На много
Коментари Харесай

Синоптиците предизвикаха бъркотия. Какво време обещават

Над страната през днешния ден ще се задържи най-вече облачно. На доста места, основно в Южна България ще превалява слаб дъжд, а в Предбалкана – слаб сняг. В Дунавската низина и Добруджа преваляванията краткотрайно ще спрат. Ще продължи да духа до сдържан, в Източна България - краткотрайно мощен североизточен вятър. Преобладаващите оптимални температури ще бъдат сред 3° и 8°, в София - към 3°. През нощта против четвъртък от югозапад преваляванията ще се усилят и още веднъж ще обзет и Северна България.


-->
Над планините ще се задържи облачно и мъгливо. На доста места ще превалява слаб сняг. Ще духа мощен вятър от изток-югоизток. Максимална температура на височина 1200 метра към 2°, на 2000 метра - към минус 2°.

Над Черноморието ще е най-вече облачно, тук-там по южното крайбрежие ще превалява слаб дъжд. Ще продължи да духа сдържан и краткотрайно мощен североизточен вятър. Максимални температури: 0° и 5°. Температурата на морската вода е 12°-14°. Вълнението на морето ще бъде към 4 бала.



В четвъртък преваляванията ще продължат. В по-голямата част от страната ще са от дъжд, който след обяд в западната част от Дунавската низина и високите полета в Западна България ще се примесва и ще минава в сняг. Значителни по количество ще са тук-там в Южна България. Вятърът ще е до сдържан, в източните региони до мощен от североизток. Температурите ще са съвсем без дневен ход, в по-голямата част от страната сред 2° и 7°. В петък преваляванията ще спрат, най-късно в североизточните региони. Вятърът ще отслабне и в по-голямата част от страната ще стихне, в Източна България ще се ориентира от север-северозапад. Облачността краткотрайно ще се раздира, само че ще остане забележителна. През почивните дни и при започване на новата седмица ще се задържи най-вече облачно. В събота ще е съвсем без превалявания. В неделя по-късно денем тук-там в Западна България ще превали, а в понеделник превалявания ще има на повече места в Източна. Във вторник, след краткотрайно прекъсване, от запад още веднъж ще завали. Вятърът ще бъде слаб от североизток. Минималните температури ще са с градус-два по-ниски, а дневните ще се покачат едва.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР