Над половин килограм живак задържаха на 04.04.2023 г. митническите служители на

...
Над половин килограм живак задържаха на 04.04.2023 г. митническите служители на
Коментари Харесай

Опасно! Тираджия скри полови кило живак в якето си

Над половин кг живак задържаха на 04.04.2023 г. митническите чиновници на Министерство на правосъдието Капитан Андреево. Токсичното вещество е намерено във вътрешен джоб на якето на лидер на товарен автомобил с непозната регистрация, пренасящ стока от Турция за Хърватия. Превозното средство е селектирано за щателна митническа инспекция.

При осъществения персонален обзор на водача – турски жител, във вътрешния джоб на якето, с което той бил облечен е намерено, обгърнато с транспарантно полиетиленово фолио стъклено бурканче, съдържащо сребриста течност с висока компактност. Откритото вещество е с бруто тегло 0,590 грама с физически характерности на отровния железен живак.

Предметът на контрабандата е арестуван. По случая е формирано досъдебно произвеждане от проверяващ митнически контрольор под надзора на Окръжна прокуратура Хасково. На лидера на товарния автомобил с букви И.Е., на 53 година, турски жител, е повдигнато обвиняване по чл.242, ал.1, писмен знак „ г " от Наказателен кодекс за опит да бъде пренесено през границата на страната без знанието и разрешението на митниците отровното вещество – железен живак.

На нарушителя е взета мярка за неотклонение парична гаранция, както и възбрана да напуща рамките на Република България, с изключение на с позволение на Окръжна прокуратура- Хасково. Разследването по случая продължава.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР