Над планините още преди обяд ще започне да се развива

...
Над планините още преди обяд ще започне да се развива
Коментари Харесай

Времето утре: До обяд слънчево, следобед – валежи

Над планините още преди обяд ще стартира да се развива купеста и купесто-дъждовна облачност

През нощта над по-голямата част от страната ще доминира ясно време, оповестиха от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ). Атмосферното налягане ще се намалява и ще е по-ниско от междинното за септември.

Сутринта ще бъде най-вече слънчево. По-значителна ще е облачността основно над северозападните и крайните югоизточните региони и на обособени места там ще има краткотрайни превалявания, съпроводени с гръмотевици. Утре към и след обяд на доста места в цялата страна ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. Ще има краткотрайни превалявания и гръмотевици, основно в планинските региони в Западна и Централна България има условия за местни интензивни феномени. През нощта против петък интензивни феномени ще има на повече места в западната половина на страната. Вятърът последователно ще се ориентира от север-североизток, ще бъде слаб, в Източна България - до сдържан. Максималните температури ще са сред 25° и 30°, в югоизточните региони до 33°, в София - към 25°.

По Черноморието ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. Ще има краткотрайни превалявания, съпроводени с гръмотевици. В обособени региони има условия за по-интензивни феномени. Ще духа най-вече сдържан вятър от север-североизток. Максималните температури ще са 26°-28°, близки до температурата на морската вода. Вълнението на морето преди обяд ще бъде към 2 бала, до вечерта ще се усили до 3 бала.

Над планините още преди обяд ще стартира да се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. Сутринта в обособени региони, а към и след обяд на доста места, ще има краткотрайни превалявания, съпроводени с гръмотевици. В масивите в Западна и Централна България има условия явленията да са интензивни. Ще духа до сдържан вятър с южна съставния елемент, само че с развиването на купесто-дъждовна облачност ще има краткотрайни усилвания. Максималната температура на 1200 метра ще бъде към 21°, на 2000 метра - към 14°.

В петък времето ще бъде облачно и с продължаващи превалявания и гръмотевична активност, към този момент в цялата страна. Остава и с висока възможност за местни обилни количества валеж; интензивни феномени ще има по здрач и през нощта против събота към този момент и в Източна България. Вятърът ще бъде от север-североизток, слаб, в Източна България - до сдържан, само че в Дунавската низина ще стартира да се ориентира от запад-северозапад, към края на деня към този момент сдържан. Температурите ще продължат да се намаляват и оптималните ще са от 20°-22° тук-там в северозападната част от страната до 28°-30° на югоизток. В събота от запад преваляванията ще намалеят като обсег и активност, само че облачността ще се задържи най-вече забележителна, северозападният вятър ще отслабне, а температурите ще са по-ниски от нормите за началото на септември. Преди обяд превалявания ще има в Източна България, а след обяд в обособени планински региони на запад.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР