Над пет милиона домакинства в Тайван останаха днес без ток

...
Над пет милиона домакинства в Тайван останаха днес без ток
Коментари Харесай

Над 5 млн. домакинства останаха без ток в Тайван

Над пет милиона семейства в Тайван останаха през днешния ден без ток след неочакваното спиране на работата на електрическа централа , заяви ДПА. Засегнати бяха семейства по целия остров, в това число и 490 хиляди в столицата Тайпе. Съобщава се, че към 70 % от засегнатите семейства към този момент още веднъж имат ток. Тайванската президентка Цай Ингвен сервира извиненията си за породеното на жителите стеснение и съобщи, че е належащо бързо следствие на аргументите за спирането.

Централата, която краткотрайно е спряла да работи, се намира в Южен Тайван, заяви тайванското държавно управление. Правителствен представител разясни, че в действителност тя е траяла да работи с потенциал от към 24 % , само че появилите се усложнения в работата й са довели до проблеми в електропренасянето и електроразпределението към централните и северните елементи на Тайван. Говорителят акцентира, че този случай акцентира уязвимостта на преноса на електричество от Южен за Северен Тайван.

Необходимо е час по-скоро да бъде приключен градежът на терминала за полутечен природен газ в Северен Тайван, сподели още представителят.
 Байдън изпраща специалисти по защитата в Тайван
Байдън изпраща специалисти по защитата в Тайван

Руското нахлуване над Украйна породи опасения, че Китай може да стори същото с Тайван
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР