Над една четвърт от пълнолетните граждани в Европейския съюз едва

...
Над една четвърт от пълнолетните граждани в Европейския съюз едва
Коментари Харесай

Над 1/4 от българите не биха се ваксинирали срещу COVID-19

Над една четвърт от пълнолетните жители в Европейския съюз надали биха се ваксинирали против COVID-19, когато това им бъде препоръчано, демонстрира ново изследване, представено от Ройтерс.
Резултатите от анкетата, извършена от Европейската фондация за възстановяване на изискванията на живот и труд (Юрофаунд), допускат, че има мощна връзка сред съмнението към имунизациите и потреблението на обществените медии, изключително там, където те са главен източник на информация.
Според допитването българите изпитват най-голямо отвращение да се имунизират. 67% от пълнолетните хора в България споделят, че е малко евентуално или доста малко евентуално да го създадат. В Ирландия единствено 10% от пълнолетните жители споделят, че не биха се ваксинирали.
Проучването демонстрира разделяне в настройките сред източната и западната част на Европа. Във всички западни страни членки на Европейски Съюз, като се изключи Франция и Австрия, делът на хората, възнамеряващи да се имунизират, е над 60%. В северните и средиземноморските страни - Дания и Ирландия, равнището е още по-високо.
В източните страни членки делът на хората, които имат намерение да се имунизират, е много по-малък - варира от 59% в Румъния до 33% в България.
Анкетата сочи, че съществена роля за съмнението към имунизациите има времето, прекарвано в обществените мрежи, и типа на употребяваната медия. Делът на скептично настроените скача до 40% измежду хората, за които обществените медии са главен източник на вести. Сред хората, които употребяват обичайни медии, в това число вестници, радио и телевизия - единствено 18% са скептични към имунизациите.
Допитването е извършено сред февруари и март 2021 година след една цялостна година на живот в изискванията на ограничаващи ограничения поради COVID-19 в 27-те страни членки на Европейски Съюз.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР