Над два часа ВСС обсъжда в каква процедура трябва да

...
Над два часа ВСС обсъжда в каква процедура трябва да
Коментари Харесай

Гешев пред ВСС: В последните 3 години почти не съм бил в ресторант  

Над два часа Висш съдебен съвет разисква в каква процедура би трябвало да приказва за сигнала на Борислав Сарафов против основния прокурор Иван Гешев, след което реши да има особено изключително съвещание, на което кадровиците да разясняват всъщност казуса.

То ще бъде планувано от служебния министър на правораздаването Крум Зарков.


" Срамно е да разисквам такива изказвания, само че те са за сметка на морала на тези, които ги вършат ", сподели Гешев във връзка информацията, че е присвоил като собствен парцел почивната база на прокуратурата в Боровец, което бе точка 2 от дневния ред на съвещанието.

" Тези парцели не са на основния прокурор, а са на Висш съдебен съвет ", изясни той за базите на прокуратурата.

" Декларирам, че всички бази се употребяват по съответния ред ", разгласи Гешев.

" През последните три години съм посещавал единствено бази на прокуратурата, не мога да си разреша да навестявам други бази, с изключение на на прокуратурата. През последните три години съвсем не съм ходил на ресторант, разгласи още Гешев.

На 8 юни 2017 година парцелът е възложен за стопанисване на основния прокурор като институция. Боян Новански, който е член на комисията, която дава отговор за парцелите на правосъдната власт, сподели, че в тази база бил ходил и той два-три пъти за рождени дни. Сума ти членове на Висш съдебен съвет сме били там и сме чествали рождени дни ", добави Новански.

dnes.bg

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР