Над 950 000 лева бяха инвестирани в ремонт на най-голямото

...
Над 950 000 лева бяха инвестирани в ремонт на най-голямото
Коментари Харесай

Над 950 000 лв. струва ремонт на училище в Павликени

Над 950 000 лв. бяха вложени в ремонт на най-голямото СУ „ Бачо Киро “ в община Павликени. Средствата са безплатна финансова помощ от Програмата за развиване на селските региони 2014 година – 2020 година по план „ Реконструкция, ремонт и съоръжение на постройките на Средно учебно заведение „ Бачо Киро “ град Павликени “. Останалите близо 9 200 лв. са съфинансиране от общинския бюджет - от перото за спомагателни действия.
С тези средства са изпълнени ограничения за енергийна успеваемост – полагане на топлоизолация в подпокривно пространство и партер, сменени са част от вътрешната дограма и отоплителните тела. Извършено е разчистване, изкърпване и боядисване на всички фасади на постройката на начален курс. В корпуса за образование на междинен курс възпитаници, включващ трапезария и кухня, са осъществени вътрешни поправки. Боядисани са стени и тавани. Положени са нови и са възобновени компрометираните подови настилки. Подменени са осветителните тела с енергоспестяващи. Обособена е тоалетна за хора в неравностойно състояние. Извършен е ремонт на кухнята и столовата – положена е външна топлоизолация, целият покрив е сменен с нов и е инсталирана нова вентилационна апаратура. В двора на учебното заведение са положени бетонови тротоарни плочи и бордюри.
 Жълтото учебно заведение от 1868 година в Пловдив ще събере всички изкуства от АМТИИ (СНИМКИ) " Жълтото учебно заведение " от 1868 година в Пловдив ще събере всички изкуства от АМТИИ (СНИМКИ)
Ремонтират главно „ Жълтото учебно заведение “ в Пловдив за 305 дни. Очаква се следващата година то да посреща студенти. Сумата, нужна за...
Лентата на обекта тържествено прерязаха кметът на община Павликени инженер Емануил Манолов, шефът на учебното заведение Петя Неделчева, шефът на ОД на Държавна фирма „ Земеделие “ Тодор Тодоров и шефът на фирмата-изпълнител на строителните действия Росен Босев. Манолов уточни, че планът спомага за две от главните цели на Община Павликени – подобряването на образователната среда и ограничението на нездравословните излъчвания CO2 в атмосферата посредством ограничения за енергийна успеваемост.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР