Над 90 приятели на Фондация Обществен дарителски фонд Сливенсе събраха

...
Над 90 приятели на Фондация Обществен дарителски фонд Сливенсе събраха
Коментари Харесай

Благотворитна кампания събра средства за деца в Сливенско

Над 90 другари на Фондация " Обществен дарителски фонд Сливен " се събраха с цел да поддържат благотворителната идея в помощ на деца и на малчуганиот сливенски села, изгубили родител, със здравословни проблеми и за рехабилитация на психологично травмирани от ужасите на войната украински деца.

Общата сума на набраните дарения от вечерта са 5545 лева, като най-голямата сума бе набрана от дарените картини на сливенски художници и от дребните картини - рисунки върху коприна и копринените шалове, произведения на украински дами.

Всеки посетител направи избор а коя идея да подари. Средствата, за които не бе посочено категорично за коя от идеите се подарява, се разпределя поравно за сливенските и за украинските деца. При разпределението3030 лева отиват за децата от сливенските села и 2515 лева за украинските деца.

Представена бе Евгения Бондар - изпълнителен шеф на Благотворителен фонд " For My Ukraine ". Доброволците на този фонд доста постоянно са на местата на бойните дейности в Украйна. Осигуряват и разнасят храна за бойците и локалното население. Група от психолози са създали програмата за помощ и рехабилитация на психологично травмирани деца. Провеждат лечението, както в Украйна, по този начин и в Грузия. А октомври ще приемем в Сливен група от 17 деца и придружители за 21 дни, с помощта на събраните средства от вечерта, дарения от българи в страната и Съединени американски щати, средства на фондацията и на поддръжката на Фондация " Чарлз Стюарт Мот " по Програмата „ Глобални провокации Местни решения за Украинските бежанци “ (Global Challenges Local Solutions for Ukrainian Refugees), ръководена от Академията за развиване на филантропията в Полша (ADPP).

Подписан е и Меморандум за съдействие и партньорство сред Фондация „ Обществен дарителски фонд Сливен “ и Благотворителен фонд „ За моята Украйна “. Целта на това съглашение е да обединим старания в общата цел - подкрепяне на нуждаещи се деца от Украйна и България.

Кампанията продължава с образуване на благотворителен концерт на 10 октомврив зала Сливен, с присъединяване на известната национална певица Галина Дурмушлийска (известна като " славеят на Добруджа " ) и представителния танцов състав " Тракийче " от Сливен.
Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР