Над 90 % от туристите във Варна по време на

...
Над 90 % от туристите във Варна по време на
Коментари Харесай

За предстоящите празничните дни: Над 90 % от туристите във Варна ще са от Румъния

" Над 90 % от туристите във Варна по време на Великденските и майски празници ще са от Румъния ", сподели членът на УС на Варненската туристическа камара и декан на факултет " Управление " в Икономическия университет в града проф. Стоян Маринов.

Той взе участие в 15-то издание на Черноморския туристически конгрес, чиито хазаин е образователното заведение. Маринов сподели, че за Великденските празници в курортите " Златни пясъци " и " Св. Св. Константин и Елена " отварят десетина хотела, които, общо взето, са цялостни на 100 %.

По думите му това са хотели, които всяка година през последните над 10 години посрещат румънски туристи. В тях над 80 % от гостите са обичайни - това са лоялни клиенти, които идват всяка година.

Същото състояние е и при майските празници, тъй като на румънците им се събират няколко почивни дни, а те обичат нашето Черноморие, счита специалистът. Според него даже тези хотели, които са отворили за украински бежанци, ще имат посетители от Румъния. Маринов сподели, че български туристи се чакат по-малко, тъй като по Великденските и майски празници те вървят повече по планинските курорти-Стара планина, Родопите, и по-рядко посещават морето. 

Има записвания и за дейния летен сезон, сподели още проф. Маринов и посочи, че по предварителни данни сме на към 60 % от това, което е било през 2019 година. По думите му това значи, че сме малко по-добре от предходната година, само че няма да се осъществен упованията да стигнем нивото от 2019 година.

" Основната причина за това е спорът сред Русия и Украйна. От там най-вероятно ще загубим към 800 000 туристи, които мъчно ще сменяем от западноевропейските пазари ", разяснява проф. Стоян Маринов.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР