Над 90% от жалбите в Европейския потребителски център свързани с

...
Над 90% от жалбите в Европейския потребителски център свързани с
Коментари Харесай

`До въздушния транспорт се отнасят над 90% от жалбите в Европейския потребителски център, свързани с пътувания

Над 90% от жалбите в Европейския потребителски център свързани с пътувания се отнасят до въздушния превоз, като главно потребителите се оплакват от закъснения, заяви за Хоризонт Соня Спасова.

Броят на жалбите остава висок и през тази година, сподели Соня Спасова. През предходната година броят на жалбите, свързани с пътувания набъбна двойно по отношение на 2021 година. През първите 5 месеца на тази година честотата на недоволствата на хората, които пътуват са що се касае за цялата 2021-ва година. Жалбите са свързани със закъснели, анулирани полети, както и с проблеми, свързани със изгубен, занимателен или строшен багаж. Причината е, че сега доста повече хора пътуват, разяснява Соня Спасова. Увеличава се и времето, в което Авиокомпаниите дават отговор на недоволствата:

„ Преди 2 или 3 години срокът за отговор към пасажерите беше седмица или две. В последно време отчитаме, че става въпрос за към месец, даже малко повече. В правилник 261 няма експлицитен период. Практиката, която се е открила през годините, е че срокът би трябвало да бъде към 6 седмици “.

Жалбите, които се отнасят до настаняването са свързани с несъответствия в изискванията или в цените, както и с проблеми свързани с връщането на суми, заплатени от потребителите, сподели още Соня Спасова. Тя уточни какви са рекомендациите на Европейския потребителски център:

„ Да се четат по-дребните букви и тези, които са в допълнение открити към края на резервацията; да се намерения и за алтернатива за резервации с променлива дата или с алтернатива за гратис отменяне, в случай че това се наложи “.
Източник: front.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР