Над 90 човека са загиналиБурята “Иша връхлетя АлбионаНад 90 са

...
Над 90 човека са загиналиБурята “Иша връхлетя АлбионаНад 90 са
Коментари Харесай

Арктически студ взе жертви в САЩ

Над 90 индивида са починали
Бурята “Иша ” връхлетя Албиона

Над 90 са смъртните случаи в Съединени американски щати, свързани с неприятното време, в последните седмица. Това оповестява телевизия Си Би Ес, съгласно която единствено в щата Тенеси има 25, в Орегон - 16 жертви. Сред случаите е гибелта на трима души, починали при рухване на дърво върху колата им. Смъртни случаи има още в Илинойс, Пенсилвания, Мисисипи, Вашингтон, Кентъки, Уисконсин, Ню Йорк - съгласно управляващите се чака броят на починалите да се усили.

Десетки хиляди американци са без електричество, а стотици хиляди в Тенеси са предизвестени, че водата им може да е негодна за пиянство. В Мисисипи жителите се запасяват като пълнят ваните си с вода, поради клюки за вероятен дефицит, обвързван с бурите.

Метеоролозите оповестиха, че студеното време ще продължи да работи и през тази седмица и предизвестиха за сняг и заледявания, изключително по пътищата.

В същото време бурята “Иша ” бушува във Англия. Освен пороен дъжд тук-там поривите напразно са със скорост от над 130 км/ч. Предупреждения за рисково време са издадени в съвсем всички региони като се изключи Лондон. Заради мощните ветрове повече от 100 полета на летището в Дъблин бяха анулирани. Ураганният вятър в Шотландия нанесе съществени материални вреди - има отнесени покриви и изпочупени прозорци, пишат медиите.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР