Над 81,8 млн. лв. са платени от началото на годината

...
Над 81,8 млн. лв. са платени от началото на годината
Коментари Харесай

Над 81,8 млн. лева платени през виртуалния ПОС на НАП

Над 81,8 млн. лева са платени от началото на годината досега през така наречен виртуален ПОС (е-услугата на Национална агенция за приходите за заплащане с карти). От основаването на услугата през 2019 година до в този момент са осъществени повече от 1,9 милиона преводи за над 790 милиона лв., напомнят от приходната организация.

Електронната услуга „ е налична с личен идентификационен код (ПИК) или дипломиран електронен автограф (КЕП) в портала за електронни услуги на Национална агенция за приходите. От приходната организация прецизират, че за заплащането посредством виртуалния ПОС терминал на Национална агенция за приходите не се дължат такси и то се отразява в данъчно-осигурителната сметка на клиента незабавно, без нормалното закъснение при банков превод.

Използването на може да е както за обявление и заплащане на отговорностите, по този начин и за заявяване и приемане на документи.

От началото на година до в този момент, в офис на Национална агенция за приходите Силистра през виртуален и физически ПОС - на място в офиса, без такси са платени към 2 млн. лева Това е с близо 1 млн. лева повече по отношение на същия интервал на 2021 година, което е растеж от 48,1 %.

Анализът демонстрира, че все по-вече консуматори в региона избират онлайн заплащанията посредством електронната услуга на Национална агенция за приходите, което икономисва време и средства.

Повече информация за осъществяване на заплащания към Национална агенция за приходите може да бъде получена на телефона на Информационния център на Национална агенция за приходите: 0700 18 700, съгласно цената на съответния оператор и в .
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР