Над 800 000 лева ще бъдат отпуснати през тази учебна

...
Над 800 000 лева ще бъдат отпуснати през тази учебна
Коментари Харесай

Просветният министър удвоява бюджета за иновации в детските градини

Над 800 000 лв. ще бъдат отпуснати през тази образователна година на детските градини за нововъведения по Националната стратегия " Хубаво е в детската градина ". Бюджетът на програмата е повишен двойно, с цел да бъдат обхванати повече детски градини. Решение за това е взето от просветния министър Галин Цоков, оповестиха от Министерството на образованието науката (МОН).

Средства ще бъдат предоставени за 206 детски градини, в които са записани над 20 000 деца и работят 1 277 учители.

С програмата се цели главно да бъде обезпечена целенасочена поддръжка за осъществяване на креативен и новаторски решения на учители, които търсят и реализират смяна за интензивно взаимоотношение с участниците в просветителния развой. Детските градини получават средства за рационализация и за реализиране на педагогичен практики в градините и отвън тях, както и за поощряване на двигателната интензивност на децата. Финансират се планове за социално-емоционалното развиване на децата посредством занимания в региона на изобразителното изкуство, музиката и физическата просвета.

Програмата се извършва за втора поредна година, като ползата от страна на детските градини се покачва. Затова бюджетът се усилва, като държавното управление е одобрило отпущането на 400 000 лева, само че още толкоз се обезпечават и от бюджета на МОН, за бъдат обхванати повече планове и да се насърчи ползата за нововъведения в предучилищното обучение.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР