Над 80% от катастрофите у нас се дължат на шофьора.

...
Над 80% от катастрофите у нас се дължат на шофьора.
Коментари Харесай

Българският шофьор - разсеян, агресивен, с висока самооценка

Над 80% от злополуките у нас се дължат на водача. Агресията на пътя, несъобразената скорост и разсеяността са един от най-големите дефекти на българските водачи, стана ясно от националното проучване, направено измежду 1000 дейни водачи, на възраст сред 18 и 75 години. Кои са най-големите опасности на пътя и за какво водачите у нас имат толкоз висока оценка за себе си - посетители с коментар в Сутрешния блок на Българска национална телевизия бяха Алекси Кесяков от Държавно-обществената комисия по сигурност на придвижването и социологът Боян Кутевски.

Автомобилът е налично средство за проявление на самочувствие, за демонстриране на моментно превъзходство, изясни Кутевски. По думите му, при провеждането на проучването, участниците в него са били откровени в отговорите си и са признали за нарушавания, само че по-късно обаче бързо не помнят и стартират да се самоизтъкват в качествата си на водачи на пътя.

Основните фактори за основаване на пътно-транспортни катастрофи са неумение и неведение на лидера, както и приложимост на алкохол и неразрешени субстанции, изясни Алекси Кесяков.
Алекси Кесяков, Държавно-обществена комисия по сигурност на придвижването: Хората би трябвало да осъзнаят, че доста значима в придвижването е персоналната сигурност. Трябва образование от ранна възраст, в учебното заведение в фамилията. Трябва да се учи логика на психиката, да имаме малко повече информация за човешките благоприятни условия, защото нашите действителни умения постоянно се разминават с това, което си мислим за себе си.
Кесяков предложи на водачите да създадат преоценка на опциите си и да сменят метода на ръководство, в случай че показват превъзходство и експанзия на пътя. Най-важното е да имаме автомониторинг - да следим себе си, тъй като постоянно забравяме, че самите ние сме участници в придвижването, добави специалистът.

Вижте целия диалог във видеото!
 80% от злополуките у нас са по виновност на водача 80% от злополуките у нас са по виновност на водача
Над 80% от злополуките у нас се дължат на водача. Агресията на пътя, несъобразената скорост и разсеяността са един от най-големите дефекти на бъ...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР