Над 80% е спадът в туризма в България. В големите

...
Над 80% е спадът в туризма в България. В големите
Коментари Харесай

Асоциацията на заведенията: По-ниското ДДС спаси повече от 70% от бранша

Над 80% е спадът в туризма в България. В огромните градове има безспорна липса на туристи. Възстановяване за нашия бранш е доста рано да се каже. Мерките с понижаване на Данък добавена стойност съумяха да спасят повече от 70% от сектора. Това разяснява в ефира на ръководителят на Асоциацията на заведенията Ричард Алибегов. 

По думите му, спадът в момента е над 45%, което обаче не довело до освобождение на личен състав заради мярката 60/40. " С тези две ограничения успяхме да съхраним бизнеса и чиновниците. В нашия бранш сме доста обезпокоени заради информацията, която идва извън, че зимният туризъм ще пострада ", изясни Алибегов. 

" Определено има разлика сред това, което виждахме при започване на епидемията, и това, което виждаме сега ", уточни Момчил Баев – специалист по публично здраве. 

Според него има дефицит в практикуване на надзор при съблюдаване на ограниченията. " Реално отговорност носят здравните управляващи, само че за жалост районните здравни инспекции нямат нужния потенциал да реализират надзор на всички места ", добави той и изрази мнение, че ограниченията би трябвало да бъдат по-категорични и да се управляват. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР