Над 80 държави са поискали финансова помощ от Международния валутен

...
Над 80 държави са поискали финансова помощ от Международния валутен
Коментари Харесай

Повече от 80 страни искат помощ от МВФ


Над 80 страни са поискали финансова помощ от Международния валутен фонд за битка с пандемията от ковид. Общата сума на желаните средства е над 20 милиарда $, съобщи в телефонен брифинг за публицисти представител на МВФ, съобщи БГНЕС.

“Имаме повече от 80 претенции за този тип незабавно финансиране. По отношение на размерите, мисля, че това е към 20 милиарда $, повече от 20 милиарда $ ”, съобщи представителят на МВФ. „ От тях има доста претенции от страни с ниски приходи, от дребни страни, от страни с разрастваща се стопанска система “, добави той.

“В МВФ към този момент проучихме най-малко половината от тези претенции. Това не значи, че те към този момент са отишли към Изпълнителния съвет, само че хората работят непрекъснато ”, добави МВФ.

Инициативата за прекъсване на заплащанията по обслужването на дълга от страни заради ковид не значи тяхната анулация, съобщи представителят на МВФ. “Предложението за прекъсване на заплащанията за обслужване на задълженията на страните има за цел да се освободят средства за битка с пандемията, ” само че то няма да докара до отменяне на задължения. ”

Според представителя на МВФ, самодейността изисква подробни уточнения. „ Това ще бъде разисквано на взаимна сесия на МВФ и Световната банка “, сподели той.

 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР