Над 80 броя нови тела за улично и парково осветление

...
Над 80 броя нови тела за улично и парково осветление
Коментари Харесай

887 крушки и 11 часовника за улично осветление са подменени в Асеновград

Над 80 броя нови тела за улично и парково осветяване са инсталирани в Асеновград, а заменените крушки са близо 900, заяви пред медии кметът на града лекар Емил Караиванов. Извършен е ремонт на повече от 170 улични осветителни тела, като са сменени шест стълба. Възникналите и отстранени повреди по въздушната мрежа наброяват 355, а по кабелната мрежа са 17 на брой. Осъществено е и възобновяване на 590 метра улична мрежа, като са сложени над 330 нови клеми и са сменени 11 часовници за уличното осветяване в града.
„ Разчитам на асеновградчани, както до момента са проявявали зоркост и са сезирали общината, когато съществуват рискови сектори, да продължат да бъдат дейни и да алармират, с цел да бъдат подхванати съответни предпазни ограничения и на други места.”, моли градоначалникът. Той посочи, че е построено ново уличното осветяване по улиците “Цар Иван Асен II”, " Васил Петлешков “, при блокове с №24 и №25 в квартал „ Баделема “, както и по улиците " Капина “ и " Христо Анастасов " в квартал „ Долни Воден “. Ново парково осветяване е сложено и по дребната пътека до СПТУ " Цар Иван Асен II “. И още - възобновено е осветлението в парк “Свети Георги”, нови осветителни тела са сложени на тенис кортовете, както и при “Свинефермите” в село Боянци.
Кметът Караиванов заяви, че е осъществено и в допълнение осветление на пешеходните пътеки, най- към този момент там, където видимостта е лимитирана през тъмната част от денонощието. Поставени са осветителни тела на няколко пешеходни пътеки по улица „ Цар Иван Асен II “ - до магазините за цветя и на кръстовищата с улиците „ Конушка “, „ Поп Матей “ и „ Мануш челник “. Осветление към този момент има и на пешеходната пътека на улица „ Княз Борис I “ - до кръстовището с улица „ Градешница “. Предстои да бъдат сложени осветителни тела на още три пешеходни пътеки в Асеновград, а точно: на улица „ Марица “ - до кръговото кръстовище, на улица „ Цар Иван Асен II “ - до кръстовището с улица ”Пере Пошев” и до остарелия гробищен парк. Всичко това бе осъществено за обезпечаване на безвредна среда в Асеновград, със стартирането на образователната година.
В резултат на инспекциите и подхванатите незабавни ограничения по положението на улична мрежа, осветяване и редовност на светофарните уредби, са осъществени и още няколко действия. Демаркирани са пешеходни пътеки вид „ Зебра “ и са обрисувани нови - с две прекратени успоредни линии, според нормативните условия на светофарните уредби. Това е осъществено на улиците „ Александър Стамболийски “ (до ОУ „ Петко Каравелов “), „ Цар Иван Асен II “ (до ОУ „ Христо Ботев “), „ Христо Ботев “ (до ОУ „ Отец Паисий “), „ Съединение “ (до ДГ „ Дружба “) и „ 6-ти януари “ (в непосредственост до Дома за хора с увреждания).
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР