Над 75% от българите имат проблем с покриването на всекидневните

...
Над 75% от българите имат проблем с покриването на всекидневните
Коментари Харесай

75% от българите едвам свързват двата края

Над 75% от българите имат проблем с покриването на всекидневните си разноски. Това демонстрират данните на Националната статистика за домашните бюджети.  Освен на фрапантния растеж на цените на артикули и услуги в последните месеци, това се дължи и на обстоятелството, че 3/4 от интервюираните споделят, че приходите им са замразени. За да добави по някой лев към пенсията си, Цветана Велева продава цветята от градината си на Женския пазар, споделя Народоосвободителна въстаническа армия.

„ Цяла седмица не мога да ги продам. Хората споделят „ Как да ги купим, г-жо, като не се ядат. Ние гледаме първо да има какво да сготвим ”, споделя старата жена.

За цвете при Цветанка се стопира Офелия. „ Гледам да закупувам от възрастните хора, които едвам свързват двата края. Много ми е мъчително ”, споделя дамата.

Пари се пестят даже от електричество. Средно 31,2% от семействата са ограничавали потреблението през първото тримесечие на годината. 

„ Пускаме пералня след 22.30 ч. Купуваме по-ниско качество артикули ”, разяснява икономистът Стоян Панчев. По думите му, в случай че не сме получили нарастване на заплатата през последните месеци, на процедура сме обеднели.

А 74,6% от интервюираните са декларирали, че заплатите им са били замразени. Николета, която е на пазара със сина си, се пробва да се пребори с инфлацията като е спряла да купува ненужни неща.

„ Единственият метод човек да си увеличи приходите в днешно време е, в случай че смени работното място. Това обаче е обвързвано с доста стрес ”, разяснява дамата.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР