Над 700 състезатели ще пристигнат в Пловдив за Световната купа

...
Над 700 състезатели ще пристигнат в Пловдив за Световната купа
Коментари Харесай

700 заявки за Световната купа, затварят Гребната за 4 дни

Над 700 състезатели ще дойдат в Пловдив за Световната купа по гребане от 10 до 12 май, разгласи шефът на Оргкомитета Иван попов на конференция.

" Вече имаме 650 акредетирани състезатели. Заявки идват непрекъснато, чакаме да забележим дали ще дойде съветския тим. 100 китайски гребци идват още идната седмица и ще се приготвят в Пловдив. След 5 май ще дойдат всички състезатели. Състезанията ще се организират в 6 коридора, а два ще бъдат за загряване. Гребният канал е подготвен за Световната купа. От понеделник започваме да инсталираме стартовото устройство ", добави Попов.

Световната купа стартира на 10 май от 9:00 часа с подборни надпревари. На 11 май са полуфиналите и един край, а на 12 май са край Б и А.

Важно конкретизиране за пловдивчани: От 8 до 12 май алеите на Гребната база ще бъдат затворени за жители.

Кристиан Василев ни е главната вяра за високо класиране, сподели ръководителят на БФ гребане Свилен Нейков. - Нашите състезатели са в начален стадий на подготовка. Ще участваме с няколко лодки. От Десислава Георгиева също чакаме положително показване. Нашите старания са свързани с подготовка за Световното състезание, което ще ни даде квота за Олимпийските игри през 2020 година ", добави Нейков.

" От 2011 година до момента сме провели 10 огромни надпревари на Гребния канал в Пловдив, в които сме посочили, че сме отличен хазаин и дружно с Организационния комитет още веднъж ще се оправим ", подсигурява замместник-кметът Георги Титюков.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР