Над 700 прокурори и следователи ще обсъждат на Национално съвещание

...
Над 700 прокурори и следователи ще обсъждат на Национално съвещание
Коментари Харесай

Гешев събира 700 прокурори в Бояна, чака ги протест

Над 700 прокурори и следователи ще разискват на Национално заседание отстояване независимостта на прокуратурата, заяви българското национално радио.

Съвещанието ще се организира в резиденция „ Бояна “ и достъп до него ще имат единствено авансово упълномощените медии.

Масовото събиране на прокурори и следователи следва декларация на Прокурорската гилдия на Висшия правосъден съвет от 10 август. Тя беше следващата след началото на митингите, на които се желае оставката и на основния прокурор. Освен, че реагираха остро против рецензиите към прокуратурата и персонално към Иван Гешев, правосъдните кадровици му разпоредиха да провежда Национално заседание на тематика „ Отстояване на независимостта на българската прокуратура с оглед попречване на риска от тежко нарушаване на върховенството на закона според член 7 от Договора за Европейския съюз “.

Обвинител номер едно пък потегли по апелативните правосъдни региони и една от тематиките на срещите му с прокурорите от страната - по информация на пресцентъра на държавното обвиняване, беше зачестилите офанзиви против независимостта на правосъдната власт “. Най-високопоставеният критик на Иван Гешев - президентът Румен Радев, който в събота за следващ път изиска оставката му, е измежду поканените на Националното съвещение. Покани са изпратени и до депутати, премиера, министри, членове на Висшия правосъден съвет и на Съдебния инспекторат, дипломати от страните членки на Европейския съюз.

Час преди началото на Националното съвещение на прокуратурата Младежката организация на „ Да България “ - " МлаДа България ", провежда „ Масово посрещане на Иван Гешев “ пред резиденция „ Бояна “ с искане за оставката му.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР