Над 700 000 ученици ще прекрачат днес прага на 2

...
Над 700 000 ученици ще прекрачат днес прага на 2
Коментари Харесай

Честит първи учебен ден!: Първият звънец бие за повече от 700 000 ученици

Над 700 000 възпитаници ще прекрачат през днешния ден прага на 2 349 учебни заведения. В тях ще ги посрещнат над 70 000 учители. 57 000 са първокласниците тази година.

Около 116 просветителни институции - детски градини и учебни заведения, ще бъдат главно ремонтирани или разширени.

В 43 страни 30 хиляди български деца ще се учат в неделни учебни заведения и две български държавни учебни заведения.

Полицията също е на крайник за първия образователен ден. Общо 13 000 души от " Охранителна полиция " ще са ситуирани на всички места към учебните заведения и детските градини с включени светлинни сигнализации, с цел да бъдат видяни по-лесно и в привет за учениците.

Проверени над 6 700 учебни заведения и детски градини в страната в последните две седмици. Проведени са и срещи с шефовете на образователните заведения, свързани с ограничения за повишение на сигурността на учениците и децата до достъпа им в учебно заведение.

Планира се при първия образователен ден да се правят инспекции в питейни заведения. Заведенията и магазините към учебните заведения също ще бъдат подложени на инспекция, с цел да не продават алкохол и цигари на учениците.

Предвижда се да се организира среща вид сказка и с родителите на децата, с цел да се изясни по какъв начин подрастващите да пресичат вярно.

Най-честите нарушавания на 15 септември е, че водачите не паркират вярно.

Министерството на труда и обществената политика отпуска еднократна помощ за първи, втори, трети, четвърти и осми клас по 300 лв..
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР