Над 70 процента от варненци проявяват изключително висока отговорност и

...
Над 70 процента от варненци проявяват изключително висока отговорност и
Коментари Харесай

Д-р Янко Станев: Възхитен съм от варненци в условията на пандемията

„ Над 70 % от варненци демонстрират извънредно висока отговорност и дисциплинираност, твърдо съблюдават противоепидемичните ограничения и това е един от факторите, на които се дължи ниската заболяемост от COVID-19. Възхитен съм от варненци! “ Това съобщи в предаването „ Зала пленарна “ в ефира на Дарик радио зам.-председателят на варненския общински съвет доктор Янко Станев. Той посочи, че по данни на Национален статистически институт общата смъртност във Варна от началото на 2020 досега е с към 200 души по-ниска в съпоставяне със същия интервал на 2019г. По думите му изолацията и обществената дистанцираност са помогнали да оцелеят и тези, които при други условия биха влезнали в печалната статистика.

Сред удобните фактори доктор Станев уточни преди всичко високото равнище на медицината във Варна, както и ограниченията, подхванати от общинските управляващи. „ Преди началото на изключителното състояние във Варна кметът разгласи грипна почивка, бяха прекратени образователните занятия, лимитирани бяха плановите действия в лечебните заведения и други и по този метод междинните ограничения сътвориха предварителни условия за ограничение на болестта “, уточни още той.

Според зам.-председателя на общинския съвет неподходящите резултати от рецесията, провокирана от пандемията с COVID-19, са обусловени от неизвестността – неналичието на обосновани прогнози каква ще е тежестта на последствията, какъв брой дълго ще продължат и какъв ще е изходът при неналичието на характерно лекуване и ваксина. Въпреки това доктор Станев съобщи, че е оптимист. „ В тази рецесия победиха полезностите – грижата за близък да вземем за пример. Победиха всички морални полезности, които са в основата и на християнството, и на мюсюлманството, на юдаизма, на будизма и така нататък Грижата за близък надви над потребителското мислене. Желанието за власт, егото, незнанието бяха торпилирани от солидарността и справедливостта “, заключи той.
Очаквайте детайлности.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР