Над 600 кюстендилци внесоха подписка до общината и омбудсмана на

...
Над 600 кюстендилци внесоха подписка до общината и омбудсмана на
Коментари Харесай

И в Кюстендил хора се загрижиха как е гледан лъвът в зоопарк Хисарлъка

Над 600 кюстендилци внесоха подписка до общината и омбудсмана на града Васил Иванов с искане да се подобрят изискванията, при които е настанен лъвът в зоопарк " Хисарлъка ", заяви публичният медиатор. 

В подписката са се присъединили и кюстендилци, които живеят в чужбина.
 Зов за зоопарковете в Деня на българските зоопаркове - 18 май Зов за зоопарковете в Деня на българските зоопаркове - 18 май
Кампанията на Организацията за отбрана на животните ЧЕТИРИ ЛАПИ #ЗовЗаЗоопарковете набира все по-голяма мощ. Преди месец ЧЕТИРИ ЛАПИ п...

" Вечер, а от време на време и нощем, над Кюстендил се чува ревът на лъва, а тези, които са ходили в зоопарка са възмутени от тежките условия, в които живее освен той, само че и останалите животни ", алармира четец на.

Има оферти той да бъде изместен в друга зоологическа градина. Разчита се и на фондация " Четири лапи ".

Потърсихме кмета на община Кюстендил господин Петър Паунов, който на въпроса дали животните в зоопарка в Кюстендил са отглеждани в положителни условия и по какъв начин ще изясни фотографията на лъва, разпространяваща се в обществените мрежи, отговори по този начин:

" Здравейте! Моля Ви да не отделяте от скъпото си време за анализиране и коментиране на безсмислени мечти на никому незнайни " специалисти ", целящи само привличане на внимание към личната си персона! Снимките, които циркулират в пространството, нямат нищо общо с нашия зоокът. Обитателите на зоопарка живеят в прелестни условия, хранени са със сертифицирани артикули и са под непрестанен медицински надзор! Лъвският плач е симптом на здраве и сили, и акцентира мощта и превъзходството на царят на животните. Уверяваме Ви, че няма по-загрижени хора от членовете на екипа ни, и в никакъв случай не бихме създали компромис с качеството на живот на нито един от нашите питомци. "  
 Петър Паунов: Борим се за всеки човек и всяко семейство да си останат в Кюстендил Петър Паунов: Борим се за всеки човек и всяко семейство да си останат в Кюстендил
Петър Паунов е кмет на община Кюстендил от 2007 година Има висше юридическо обучение. Работил е като юрист в Кюстендил и София в продъ...

В следващ имейл той добави:

" Ако лицензиран български зоопарк прояви интерес към животните и дава по-добри условия, сме подготвени неотложно да го обсъдим. Търговия с животните няма да вършим, нито ще ги предоставим за отстрел в чужбина. "

Напомняме, че зоопарк " Хисарлъка " е с лишен лиценз от 2011 година, само че затваря порти за гости през юни тази година. Остава прикрито за нас това по какъв начин животните се хранят и живеят в клетките си.

Екипът на ще продължи да следи обстановката с зоопарк " Хисарлъка ".

Още от КЮСТЕНДИЛ:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР