Над 60 предложения бяха гласувани по време на днешното заседание

...
Над 60 предложения бяха гласувани по време на днешното заседание
Коментари Харесай

Над 60 точки гласуваха по време на февруарското заседание на Общински съвет Стара Загора

Над 60 оферти бяха гласувани по време на днешното съвещание за 2022 година на Общински съвет Стара Загора.

След оспорвани диспути с 32 гласа „ За “, „ Против “-3 и 11- „ Въздържал се “ беше утвърдено основаването на общинско дружество „ Гробищни паркове “. Предметът на активност на новото сдружение ще бъде ръководство, стопанисване и поддържане на гробищните паркове в Община Стара Загора, както и образуване и осъществяване на услуги, свързани с траурни обреди и обезпечаване на нужните за тях услуги, реквизити, знаци и артикули. Старейшините поддържаха и основаването на Комисия за изследване на опциите за придобиване от Община Стара Загора на здания, благосъстоятелност на УМБАЛ „ Проф.д-р Стоян Киркович “.

На второ четене беше одобрен Правилникът за изискванията и реда за съфинансиране на културни планове в община Стара Загора. Целта му е подкрепяне на свободната креативна самодейност на обособени създатели и креативен колективи, работещи на територията на общината. Правилникът планува основаването на нарочна експертна комисия, която да провежда процедурата по осъществяване на състезанието за асортимент на плановете, които да бъдат финансирани и не са включени в Културния календар на общината и програмата за подкрепяне и развиване на читалищата.

Приети бяха промени Правилникът за финансово подкрепяне на процедури и действия по асистирана репродукция на съпрузи и лица, живеещи на брачен начала, с репродуктивни проблеми на територията на Община Стара Загора. Да се възползват от финансовата помощ ще могат да аплайват искащите да употребяват методът на донорската яйцеклетка. Разширен беше и кръгът на хората с репродуктивни проблеми, които могат да се възползват от тази финансова поддръжка. За помощта към този момент могат да аплайват освен двойки, само че и дами с потвърден инфертилитет. Повишена беше и цената на финансовата поддръжка, която доближава до 3000 лв..

По време на тридесет и четвърто съвещание на локалния парламент беше отпусната дотация в размер на 50 000 лв. на „ Диагностично съвещателен център – I “ ЕООД за финансиране активността на Триажен – Коронавирус кабинет през 2022 година Освободен от служба беше шефа на общинското комерсиално сдружение Медицински център „ Дерма Гард – Стара Загора “ ЕООД и за краткотрайно изпълняващ длъжността беше утвърден доктор Пламен Койнов.

На две четения бяха гласувани промени допълнения в правилника за изискванията и реда за даване на финансова поддръжка за новородено или осиновено дете на територията на Община Стара Загора.

Наименувани бяха улица,,Бончо Бонев “ в старозагорския квартал кв. „ Македонски “ и улица „ Александър Стамболийски “ в местността Лятна градина.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР