Над 6 хиляди варненци и гости на Морската столица се

...
Над 6 хиляди варненци и гости на Морската столица се
Коментари Харесай

Красен Кралев и Любо Ганев представиха Световната купа по волейбол във Варна

Над 6 хиляди варненци и посетители на Морската столица се снимаха с най-желания волейболен трофей – златната международна купа, която първенците на планетата ще вдигнат на 30 септември. Лично министърът на спорта Красен Кралев показа купата на Световното състезание по волейбол за мъже пред съгражданите си от Варна дружно с волейболната легенда и вицепрезидент на Българската федерация по волейбол Любо Ганев. Дълго време двамата разговаряха с почитателите за идното Световно състезание, на което България е хазаин дружно с Италия. Двамата бяха радостни, че впечатляващо доста деца си направиха фотоси със международната купа – като че ли като гаранция, че във Варна пораства и волейболна аудитория на бъдещето, която ще основава неповторима атмосфера в Двореца на културата и спорта и за дълги години напред, както е било постоянно до момента. Именно в зала „ Конгресна “ на ДКС България ще изиграе семействата си от първата групова фаза на идното Световно състезание.

Българските почитатели имат опция да се допрян до купата за първенеца от международното състезание за мъже с помощта на специфичния „ Трофи тур “, проведен от Българската федерация по волейбол и колегата й Лидл България.

„ Варна не е единствено Морска столица, Варна е и волейболна столица. Интересът към международното състезание е огромен. Щастлив съм, като виждам и какъв брой доста хора пристигнаха тук. Радваме се, че България ще има опция да играе петте си домашен мача от първия кръг пред варненска аудитория, където българският народен тим се усеща като вкъщи си. Сигурен съм, че това ще бъде още един плюс, който да стимулира момчетата да играят по този начин, че да зарадват хилядите почитатели в залата и цяла България “, съобщи Любо Ганев.

 Varna
Световната купа гостува в Морската столица в Деня на Варна. По този метод започва финалната фаза от златния „ Трофи тур “. Българи от разнообразни градове имат шанса да се допрян до скъпия трофей. Със съдействието на общините, жителите на няколко български града ще имат достойнството за персонална среща със международната купа.

 Varna2

На 17 август трофеят ще бъде в Добрич – от 18 часа на площад „ Свобода “. На 18 август ще е в Разград – от 18 часа на площад „ Момина чешма “ пред Общински културен центъра. На 19 август златната купа ще е в Шумен, на 20 август – във Велико Търново. На 21 август ще е в Стара Загора, на 22 август – в Димитровград. На 23 август трофеят ще гостува в Бургас. На 25 август златният „ Трофи тур “ приключва с огромно събитие в центъра на София.

 Varna3
Символичното начало на тура бе обещано точно от столицата. Първият човек, който подвигна алегорично международната купа в „ Арена Армеец “, беше единственият българин, признат във волейболната Зала на славата – Димитър Златанов.

Официалното показване на международната купа се състоя на самото волейболно игрище в „ Арена Армеец “, където ще се проведат и част от борбите за трофея през септември. Единственият път, в който България бе хазаин на международно състезание по волейбол за мъже досега, беше през 1970 година, а точно Димитър Златанов бе измежду водачите на българския народен тим, стигнал до сребърните медали. 48 години по-късно златната купа потегли от ръцете на именития ни волейболист на национално турне към ръцете на волейболните почитатели в България. Присъствието на международната купа провокира същински възторг в Русе по време на цветния карнавал на града, а хиляди русенци се снимаха с трофея. Битки, водещи към него, ще се водят от 12 до 18 септември в локалната „ Арена Монбат “. В Русе ще дойдат някои от най-силните волейболисти в света, като по време на първата фаза край Дунав ще демонстрират умения звездите на Бразилия, Франция, Канада, Холандия, Китай и Египет.

 Varna7
България ще изиграе мачовете си от първата фаза сред 9 и 18 септември във Варна. „ Лъвовете “ се изправят против Финландия (9 септември), Иран (13 септември), Пуерто Рико (14 септември), Куба (16 септември) и Полша (18 септември). Положителни резултати пращат България във втората фаза в „ Арена Армеец “ в София сред 21 и 23 септември. По същото време във Варна ще се водят други звездни волейболни конфликти, водещи към финалите в Торино и най-желаната волейболна купа.

Билети за Световното състезание по волейбол могат да бъдат закупени от мрежата на Eventim, която включва бензиностанции ОМВ, Технополис, Office 1 Superstore, книжарници Orange, Български пощи, билетен център НДК, билетна каса при Двореца на културата и спорта, гр. Варна и на билетна каса при „ Арена Армеец “, гр. София, на www.eventim.bg, както и от формалната страница на шампионата: italy-bulgaria2018.fivb.com.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР