Над 56% от столичани смятат да гласуват на местните избори

...
Над 56% от столичани смятат да гласуват на местните избори
Коментари Харесай

Изследване: Една трета от столичани биха гласували за Васил Терзиев

Над 56% от столичани считат да гласоподават на локалните избори в София, 16,1% не са решили, а 27,6 по-скоро няма да дадат вота си.

Кандидатът за кмет на София от „ Продължаваме промяната “, „ Демократична България “ и „ Спаси София “ Васил Терзиев би получил 33,4% от гласовете, в случай че изборите бяха тази седмица. Тествано е и какъв брой % би получил сегашният ръководител на Столичния общински съвет Георги Георгиев от ГЕРБ-СДС, в случай че се кандидатира  - 22,7%. На трето място в София би се наредил Деян Николов от „ Възраждане “ с 12%, а Ваня Григорова като евентуален претендент на БСП би взела 10,6 на 100. За Вили Лилков биха гласували 4,8%. 

(Трябва да се има поради, че Георги Георгиев и Ваня Григорова не са публично оповестени за претенденти за кметове, тъй че въпросът е предполагаем все още и няма действителна обстановка, а и акцията не е публично стартирала.)

Това сочат данните на изследване на " Центъра за разбори и маркетинг ", показани в петък от шефа му Юлий Павлов.

Проучването е финансирано и реализирано в интервала 21 – 25 юли. Направено е измежду 1212 пълнолетни жители на София. Методът на регистрация на информацията е директно стандартизирано изявление „ лице в лице “.

34,1% биха дали своят вот за листа за общински съветници от ПП-ДБ и „ Спаси София “, за ГЕРБ-СДС – 26,8 на 100, „ Възраждане “ – 12,2 на 100, Българска социалистическа партия – 7,8%, „ ИТН “ и „ Български напредък “ биха взели по 2,2%, „ Левицата “ – 2 на 100, а 3,6% ще гласоподават с „ не поддържам никого “.

Юлий Павлов показа и настройките за жителите на София за възможни парламентарни избори.33,1% от столичани биха дали своят вот за ПП-ДБ, 26,9% за ГЕРБ-СДС, „ Възраждане “ е с 12,4%, Българска социалистическа партия - 7,5%, а Има Такъв Народ – 2,2%.

Малко над 34% от жителите на София считат, че държавното управление на акад. Николай Денков се оправя по-скоро сполучливо, а 24% - по-скоро несполучливо. Сред столичани с най-високо утвърждение са вицепремиерката Мария Габриел, министър председателят Николай Денков и кметицата на София Йорданка Фандъкова. Президентът Румен Радев и ръководителят на ГЕРБ Бойко Борисов се подреждат на четвърто и пето място.

Малко над половината от интервюираните показват, че високите цени и инфлацията са най-сериозния проблем пред страната ни, близо 22% - битката с корупцията, 12,5% - правосъдната промяна и смяната на конституцията, а 11,7% - присъединението към Шенген и еврозоната.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР