Над 502 000 къса, или близо 25 000 кутии цигари

...
Над 502 000 къса, или близо 25 000 кутии цигари
Коментари Харесай

Близо 25 000 кутии цигари без бандерол са открити в гараж в Свиленград

Над 502 000 къса, или близо 25 000 кутии цигари без бандерол са открити при полицейска интервенция в Свиленград, оповестиха от Регионалния пресцентър на Министерство на вътрешните работи в Хасково. По случая е формирано досъдебно произвеждане и като обвинен е притеглен З.А. (53 г.), прецизираха от прокуратурата, заяви Българска телеграфна агенция.

На 16 декември е била осъществена инспекция на гараж на ул. " Васил Левски " в Свиленград, благосъстоятелност на З.А. По време на инспекцията били открити и конфискувани 24 940 броя кутии с цигари от разнообразни марки и 690 кутии пурети, всички без акцизен бандерол. Те са на обща стойност 137 416 лв.. По формираното бързо произвеждане досега са осъществени разпити на очевидци, направена е оценителна експертиза и са събрани и други писмени доказателства, прецизираха от държавното обвиняване.

Обвиняемият З.А. е арестуван за период до 72 часа с разпореждане на прокурор. Работата по случая продължава под надзора и управлението на прокурор от Районната прокуратура - Хасково.

Това е най-голямото количество безакцизни цигари, арестувано през тази година на територията на област Хасково. Най-често такива произведения влизат у нас през Граничния контролно-пропускателен пункт " Капитан Андреево " от прилежаща Турция, където залавянето на по-големи или по-малки колета е ежедневие. Само през първото полугодие на тази година съгласно статистиката на митницата на пункта са арестувани към 5 милиона къса цигари без бандерол.

 

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в  и ! 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР