Над 500 протестиращи блокираха вчера магистрала Марица край Свиленград и

...
Над 500 протестиращи блокираха вчера магистрала Марица край Свиленград и
Коментари Харесай

Протестиращи спряха движението към Гърция и Турция с жива...

Над 500 протестиращи блокираха през вчерашния ден автомагистрала " Марица " край Свиленград и стопираха придвижването за Турция и Гърция. В региона бяха изпратени сили на жандармерията и полицията. До интервенция на униформените обаче не се стигна, тъй като демонстрацията мина спокойно и без ексцесии.

Сутринта в неделя над 60 жандармеристи и служители на реда блокираха пътния възел до с. Крепост и не пуснаха повече от 100 коли с протестиращи от Хасково и Димитровград да поемат по автомагистрала " Марица " към Свиленград.

" Нямам нищо срещу да протестирате, само че не можем да осигурим сигурността ви, в случай че тръгнете по автомагистралата ", обърна се към недоволните шефът на ОДМВР-Хасково старши комисар Ангел Цанков. След къси договаряния протестиращите се схванаха с полицията да поемат към пограничния град по остарелия интернационален път. Преди да потеглят с колите си, недоволните блокираха за 10 минути двете еднопосочни платна по шосето сред Хасково и Димитровград. После пилотни патрулки потеглиха пред и зад колоната с протестиращи, които спокойно и добродушно поеха към Свиленград.

Междувременно в пограничния град локални протестиращи се изправиха в центъра край постройката на кметството. След като дойде колоната от Хасково, Димитровград и Харманли, стачкуващите първо блокираха единствено придвижването към Гърция. Към 14 часа обаче те се насочиха към автомагистралата, където стопираха и трафика за Турция.

Протестиращите в Свиленград обясниха, че не е задоволителна оставката на вицепремиера Валери Симеонов. " Смятаме, че е време за някаква смяна. Искаме смяна в държавното управление, в цялата система, тъй като тя ни убива. Надяваме се да бъдем чути. Трябва още хора да си подадат оставката ", споделиха недоволните. Не стана обаче ясно за каква тъкмо изменена система на политическо ръководство става въпрос.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР