Над 500 милиона лева от наложен платеж са получили физически

...
Над 500 милиона лева от наложен платеж са получили физически
Коментари Харесай

НАП засече над 500 млн. лв. приходи от интернет продажби през 2021 г.

Над 500 милиона лв. от натрапен платеж са получили физически лица от продажба на артикули в Интернет през 2021 година, заяви Националната организация по приходите. Информацията е получена от 13 куриерски компании, осъществили над 7.4 милиона колета през предходната година.

Получените суми от натрапен платеж, подадени от куриерските компании, са отразени в авансово попълнените годишни данъчни заявления, показват от Национална агенция за приходите. Тези заявления са налични с личен идентификационен код (ПИК) или електронен автограф в Портала за електронни услуги на Национална агенция за приходите, като от данъкоплатците се чака да потвърдят попълните данни в тях или да ги отхвърлят или поправят. Крайният период за подаване на данъчните заявления от физически лица е 3 май.

При продажба на движимости за персонално прилагане и такива, които не са купени за по-късно да бъдат препродадени, жителите не дължат налог и няма потребност да заявяват получените суми, прецизират още от Национална агенция за приходите. Преди да потвърдят попълнената декларация, е належащо потребителите да я прегледат деликатно, да я добавят или поправят, в случай че това е належащо, поучават от Национална агенция за приходите. В случай че данъкоплатците открият вписани суми, които са получили от продажба на персонална движимост или при връщане на стока, то те могат да ги изтрият, след което да подадат декларацията.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР