Над 500 деца са върнали американските власти на семейства, които

...
Над 500 деца са върнали американските власти на семейства, които
Коментари Харесай

Върнаха над 500 деца на нелегални имигранти

Над 500 деца са върнали американските управляващи на фамилии, които по законите на Съединени американски щати са незаконни. Те са били отнети от родителите си в хода на водената политика за нулева приемливост към нарушителите на миграционните закони. „ Митническата и гранична служби на Съединени американски щати са предали на родителите 522 деца, които са се намирали под тяхно настойничество. Очаква се в неделния ден още 16 деца са се върнат при родителите си” написа в известие Министерството на вътрешните работи на Съединени американски щати.

Действията на американските управляващи са вследствие на разразил се скандал през април тази година вследствие на водената от управляващите политика за нулева приемливост към нарушителите на миграционните закони, в това число и към тези, които минават границата с децата си. Към арестуваните родители се повдига обвиняване за углавно закононарушение и се задържат под стража. Децата биват изпращани в специфични центрове, защото по американските закони те не могат да бъдат арестувани. Така по данни на Министерството на вътрешните работи в интервала 19 април-31 май 2018 година са били отделени от родителите им съвсем 2000 деца. Това провокира вълна от неодобрение от страна на демократите.

На 20 юни президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп издаде заповед Министерството на правораздаването да извърши смяна в правосъдното искане на един от окръжните съдилища на щата Калифорния, тъй че да разреши членове на фамилиите на арестуваните за нелегално прекосяване на границата на Съединени американски щати да се намират на едно място до разглеждането на делата им.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР