Над 50 видни британски бизнесмени подписаха писмо, което ще бъде

...
Над 50 видни британски бизнесмени подписаха писмо, което ще бъде
Коментари Харесай

Видни британски бизнесмени искат нов масов вот за крайните условия за Брекзит

Над 50 видни английски предприемачи подписаха писмо, което ще бъде оповестено на следващия ден във вестник "Сънди таймс ". В него те приканват за нов национален избор за окончателните условия за английското излизане от Европейския съюз, съобщи Ройтерс, цитирайки телевизия "Скай нюз ".
В писмото не се приказва директно за втори референдум, само че се споделя, че "крайната дума " би трябвало да бъде на електората, макар многократните изказвания на премиерката Тереза Мей, че въпросът за "народен избор " по договорката с Брюксел не е на дневен ред, още по-малко за втори референдум. Сред имената на подписалите се сочат шефът на веригата книжарници "Уотърстоунс " - Джеймс Донт, някогашният началник на веригата супермаркети "Сейнсбъри " Джъстин Кинг, съоснователят на компанията за безалкохолни питиета "Инъсънт дринкс " Ричард Рид, един от шефовете на комерсиалната верига "Маркс енд Спенсър " Марта Лейн-Фокс, ръководителят на съвета на шефовете на телекомуникационният колос "Би Ти груп " Майк Рейк и други, осведоми Българска телеграфна агенция.
Подписалите писмото предизвестяват, че обсъжданите в този момент от Лондон и Брюксел оферти за изискванията на Брекзита няма да подсигуряват безпроблемна търговия за Англия, откакто тя напусне Европейски Съюз през март. Директно се приказва за икономическите беди, които може да донесе на страната един "или необмислен, или унищожителен Брекзит ".
Лондон и Брюксел се надяват да реализират съглашение за Брекзит до края на годината, отбелязва Ройтерс.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР