Над 50 събития в рамките на 2 дни и над

...
Над 50 събития в рамките на 2 дни и над
Коментари Харесай

Нощ на музеите и галериите - Варна 2019

Над 50 събития в границите на 2 дни и над 60 местоположения обгръща четвъртото издание на фестивала Нощ на Музеите и Галериите. Тази година уредниците от списание „ Ти си Варна ” са се постарали да включат нови места, атрактивни участници и забавни изложения. Всички варненски музеи ще се включат на 18 май – събота, с друго работно време и вход свободен за визити.

Очаква ни атрактивна стратегия в Музея за нова история на Варна, Музея на Възраждането, Военноморския музей и Парк- музей „ Владислав Варненчик ”. През деня в събота за посещаване с вход свободен ще бъдат отворени Археологическия музей и Римските терми.

За по-активната аудитория интерес ще провокират по - отдалечените комплекси като Побити камъни, Аладжа манастир, Музея на стъклото в Белослав, които също ще работят гратис денем на 18 май. За следващ път в Нощта ще се включи и етнографски комплекс „ Роден край ” в с.Тополи. Аквариумът също ще работи до късно в събота на 18 май. През първия ден на фестивала ще бъдат открити над 10 изложения в разнообразни галерии и пространства.

Един от акцентите ще бъде фото изложбата на Тодор Димитров, който неотдавна завоюва международна премия за подводна снимка. Друга фото галерия ще бъде показана в изложба Фотосинтезис.

Там ще гостува Кирил Станоев. В изложба Ларго ще бъде открита експозиция на Илия Желев, а в Арт Маркони ще се показа Радослав Коцев - Даро.

В Комплекс Морско казино ще забележим тематична галерия, отдадена на Чешкото комикс изкуство.

Сред останалите акценти на тазгодишното издание на Нощ на Музеите и Галериите са няколко концерта – в двора на Музея за история на медицината, Етнографския музей, Арт салона на Радио Варна. За първи път порти ще отвори и Държавният списък във Варна.

Градската изложба „ Борис Георгиев ” също ще чака гости с всички свои експозиции на 18 май.
Фестивален рейс ще транспортира всички искащи да обиколят включените обекти и ще свързва Парк-музея с центъра на града. Ще забележим и няколко различни експозиции – графити и стрийт арт в Арт На Тъмно зона, както и богат фото и видео списък от основаването на едно от емблематичните места за младежи във Варна – Хале 3, което чества своята 10-та годишнина.

Очакват ни прожекции на филми, лятно кино в двора на Френския културен институт, както и доста позитивна сила, която ще се разлее по улиците на Варна на 17 и 18 май. Пълната стратегия може да разгледате на: www.varnanight.bg

Проектът се реализира с финансовата поддръжка на Фонд „ Култура ” към Община Варна.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР