Над 50 000 посетители от България и чужбина пълнят емблематичния

...
Над 50 000 посетители от България и чужбина пълнят емблематичния
Коментари Харесай

София се изнася на Капана фест

Над 50 000 гости от България и чужбина пълнят емблематичния квартал " Капана " в Пловдив за шестото издание на едноименния фестивал, който стартира през днешния ден и ще продължи до неделя.

Малките улички, които пазят историческия и занаятчийски образ на квартала, ще се трансфорат в цвете лабиринт с разнородни събития - музика, игри и изкуство. Над 100 от най-изявените български създатели ще показват своите творения в няколко тематични зони.

На базар " Капана " ще има авторски произведения, натурални храни и питиета, модерна българска мода и даже грамофонни плочи. Там търсачите на предмети, заредени с изобретателен дух, ще могат да открият чудни съкровища, които за дълго ще пазят загатна от фестивалните страсти.

И до момента в който феновете на красиви джундурии обикалят от щанд на щанд, други сигурно ще се впечатлят от парада на ретро коли. С него пловдивският авто клуб „ РЕТРО " отпразнува своята 25-та годишнина, тъй че се е подготвил уместно, като за празник. По улиците на града ще дефилират непокътнати модели от 40-те, 50-те, 60-те и 70-те години на предишния век. Атракция ще е и градското рали.

И, несъмнено, не може фестивал без рок. В петък вечер на сцената на Staropramen се изявиха новата българска тайфа Innerglow, момчетата от Jin Monic и гръцката тайфа, подгрявала Placebo в Солун – Mary`s Flower Superhead.

Съботната вечер ще бъде открита от младата изпълнителка VICK, последвана от Saint Electric и ще приключи със специфичното присъединяване на " Остава ", които ще отпразнуват своята 25-та годишнина. В неделя ще слушаме Selector Lazy Face и една от младите ни рок енд рол банди – Dead Man`s Hat. Фестивалът ще закрие реге групата Rebelities.

" Капана фест " се включва и в световната вълна от събития в памет на вокалиста на Linkin Park – Честър Бенингтън. В неделя от 19:30 ч. на основната сцена редица български музиканти ще показват тълкования на някои от хитовите части на групата. Родните почитатели на Linkin Park ще могат да оставят своето обръщение към бандата върху голям винил.

И където има рок, там има и бира. Наследете се на крафт пивото, което оферират в дребните симпатични бирарии, носещи достоверната атмосфера на " Капана " от времето, когато е бил занаятчийският квартал на Пловдив.

Staropramen пък е поканил началник готвач, който да зарадва посетителите на Капана Фест с вкусни предписания. Гостите на фестивала освен ще гледат по какъв начин се подготвят вкусните изкушения, а ще имат опция и да ги опитат. А всеки, който отгатне точните съставки на ястията, ще получи специфичен подарък от Staropramen.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР