Над 5 милиона души са напуснали Ухан за празниците във

...
Над 5 милиона души са напуснали Ухан за празниците във
Коментари Харесай

Над 5 милиона души са напуснали Ухан по време на епидемията

Над 5 милиона души са напуснали Ухан за празниците по отношение на ваканциите за лунната Нова година и по време на епидемията от ковид в града, където са останали още 9 милиона, съобщи кметът Чжу Сянван, представен от ТАСС.

Ухан е в карантина от 23 януари. Летището, фериботите, метрото, публичният превоз, железопътните и автобусните гари краткотрайно са спрели работа, а пътищата към други региони на страната са затворени. За първи път пневмонията, провокирана от ковид, беше записана в края на декември в огромния китайски град Ухан. Досега китайските управляващи са удостоверили над 2000 случая на болестта и 57 смъртни случая. Заболели има в съвсем всички райони в страната, в това число в Пекин и Шанхай.

От Министерство на външните работи с доста потребна и скъпа информация за смъртоносния китайски ковид

Коронавирусът е регистриран и в Австралия, Виетнам, Южна Корея, Малайзия, Непал, Сингапур, Съединени американски щати, Тайланд, Франция и Япония. Кметът на Ухан, представен от Ройтерс, съобщи през днешния ден, че чака още 1000 нови случая на болестта в града. Той разгласи пред публицисти, че локалните управляващи ще стартират построяването на профилирани лечебни заведения, където да се лекуват инфектираните с ковид пациенти, осведоми Българска телеграфна агенция.

Коронавирусът към този момент се предава по-лесно от човек на човек

Липсата на медицински принадлежности като защитни дрехи, маски и очила значително е намаляла с помощта на частни дарения, посочи Чжу Сянван. Той акцентира, че цените на храните в града са постоянни и продоволствените доставки са постоянни.
Властите в Китай изпитват дефицит на комплекти за биозащита и възнамеряват да закупят такива артикули от чужбина, съобщи през днешния ден заместник-министърът на индустрията и осведомителните технологии Ван Цзянпин, представен от ТАСС. Провинция Хубей се нуждае от 100 000 комплекта медицински защитни костюми дневно. Това са към 3 милиона на месец. Само 40 предприятия в 14 провинции могат да създават такива костюми, посочи той.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР