Над 49000 зрелостници днес се явиха на матура по български

...
Над 49000 зрелостници днес се явиха на матура по български
Коментари Харесай

Зрелостниците писаха по Песента на колелетата на Йовков

Над 49000 зрелостници през днешния ден се явиха на матура по български език и литература. Рано тази заран в просветното министерство беше генериран изпитният тест. Матурата стартира в 08:00 ч. и би трябвало да завършва в този миг. Темата за интерпретативното съчинение или есето се падна " Смисълът на благодеянието " в " Песента на колелетата " на Йордан Йовков. Това научихме от самите зрелостници, защото Министерството на образованието ще разгласява публично тематиката по-късно през днешния ден.

5:15 ч. сутринта, Министерство на образованието и науката. Сред 11 милиона благоприятни условия беше генериран изпитният вид. За интерпретативното съчинение или есето се падна тематика 22. Зам. министър Мария Гайдарова пожела триумф на зрелостниците и напомни, че с цел да не преписват има засилено видеонаблюдение и че трите модула не разрешат пазаруване и пласиране на матурите.

" Ние сме построили видеонаблюдение, което ще бъде в действително време от център тук в МОН,също по този начин за първи път и във всички РУО. Не може да бъде купена матура, да не се лъжат хората ", съобщи Мария Гайдарова, заместник-министър на образованието и науката.

В 7 ч. пред учебните заведения започнаха да идват и зрелостниците. Различни - спокойни или напрегнати, съумели да се приготвят или не, съгласни, че материал не е трябвало да отпада или в противен случай.

Матурата стартира в 8 ч. Освен видеонаблюдението за реда бдяха и 15000 квестори. За втора година матурата мина под знака на COVID-19 и засилени ограничения за сигурност. Учениците бяха по 10 в стая и с маски.

Така беше и предходната година, те са привикнали към този момент, няколко месеца са по четири-пет часа с маски, това не ги тормози. За дезинфекцията - имаме калцуни, маски, всички работни места са дезинфекцирани, тъй че всички ограничения са взети ", съобщи Асен Александров, шеф на 51-во СУ.

Карантинираните възпитаници също се явиха на матура. По последни данни те са осем, явиха се в обособени стаи, с отделени входове и с имунизирани квестори. Има и двама заболели възпитаници, само че те ще се явят на 26 август. Това няма да им попречи да влязат във висше учебно заведение, споделиха от министерството.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР