Над 47 000 годишни отчета на фирми са обработени през

...
Над 47 000 годишни отчета на фирми са обработени през
Коментари Харесай

Обработени са годишните отчети на 47 000 фирми за три дни

Над 47 000 годишни доклада на компании са обработени през последните три дни , оповестяват от пресцентъра на Национален статистически институт.

До момента са подадени 543 805 доклада за активността на компаниите през 2018 година, а осведомителната система " Бизнес статистика " работи с цялостен потенциал.

Системата работи от 2009 година и посредством нея се регистрират годишно над 600 000 физически и юридически лица.
 Заради механически проблем удължиха периода за доклада на компаниите Обновена
Заради механически проблем удължиха периода за доклада на компаниите

Информационната система " Бизнес статистика " работи с понижен потенциал

Към 1 април в Национален статистически институт са признати над 90% от предстоящите доклади, като се има поради, че срокът за едноличните търговци и компаниите, които не са осъществявали активност, е краят на април.

Според съглашение сред Национален статистически институт и Национална агенция за приходите и през днешния ден в това число всички компании могат да подават годишните заявления за облагане с корпоративни налози без регистриране на наложителния по закон входящ номер на подадения пред Национален статистически институт годишен доклад за активността.

Фирмите, подали данъчни заявления, са задължени да подадат и докладите си в Национален статистически институт, като институтът ще изпраща служебно номерата на Национална агенция за приходите.

Крайният период за подаване на годишните доклади в Национален статистически институт за компаниите , които са данъчно задължени по Закона за корпоративното подоходно облагане, е 5 април.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР