Над 4500 души бяха ранени по време на безредиците в

...
Над 4500 души бяха ранени по време на безредиците в
Коментари Харесай

Официално: Казахстан обяви 225 убити и 4500 ранени

Над 4500 души бяха ранени по време на безредиците в Казахстан, а други 225 участници бяха убити. Това разкри на брифинг през днешния ден Серик Шалабаев, началник на Службата за наказателно гонене на Генералната прокуратура на Казахстан, представен от съветски медии. „ 225 мъртви бяха доставени в моргите...Сред тях са 19 служители на реда и военнослужещи”, посочи той.

Сред тези, които се свързаха с медицински заведения по време на вълненията в Казахстан, имаше хора, които не говореха нито казахски, нито съветски, а откакто получиха помощ, напускаха лечебните заведения без позволение.

Това разкри пък на конференция през днешния ден в здравното министерство на страната Асел Артакшинова, директорка на отдела за връзки с обществеността във ведомството.

„ Имаше случаи, когато жертвите не разбираха и не отговаряха на въпросите на лекарите на държавни, съветски езици и откакто получиха здравна помощ, те напускаха медицински организации без позволение, даже напускаха интензивни отделения, съпроводени от незнайни въоръжени лица “, посочи тя.
Свързани вести Провал на преврата в Казахстан, Русия изтегля войските си Президентска дъщеря изнесла имущество за близо 300 млн. $ от Казахстан Токаев: Хаосът в Казахстан е "опит на непознати терористи за държавен прелом " СНИМКИ/ВИДЕО
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР