Над 420 млн. лв. за иновации в предприятията са осигурени

...
Над 420 млн. лв. за иновации в предприятията са осигурени
Коментари Харесай

Финансират с 420 млн. български фирми за въвеждане на иновации

Над 420 млн. лева за нововъведения в предприятията са обезпечени по две идни процедури по новата стратегия „ Конкурентоспособност и нововъведения в предприятията “ (ПКИП). Очаква се след няколко седмици те да бъдат отворени за кандидатстване за българските компании, съобщи министърът на нововъведенията и растежа Александър Пулев.

Над 70% от българските дребни и междинни предприятия (МСП) са въвели нововъведения в бизнеса си през последните две години. Това надвишава упованията и е съображение за оптимизъм за развиването на компаниите у нас, сочи последното изследване на Изпълнителната организация за поощряване на дребни и междинни предприятия (ИАНМСП) към Министерството на нововъведенията и растежа (МИР), оповестиха от пресцентъра на ведомството.

Според изследването близо една трета от фирмите (над 32%) смятат, че имат предпочитана нужда от финансиране за софтуерната рационализация. Отговорът на компаниите директно кореспондира с първата отворена процедура „ Технологична рационализация "   от Плана за възобновяване по линия на МИР. По мярката бяха подадени над 2500 плана. Тя е с бюджет260 млн. лева. Вече са класирани за финансиране 953 компании, които още март месец могат да получат първите заплащания за възобновяване на софтуерния парк на предприятията си.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР